Ny VW-sjef – fordel for Ducati?


Herbert Diess, som nylig er utnevnt som ny sjef for VW-konsernet, er kjent for en politikk som innebærer nådeløs reduksjon av kostnader, og han kan faktisk være en sjef til fordel for Ducati.

Rett nok har utnevnelsen hans allerede ført til nye nettspekulasjoner om salg av Ducati, men den gode Diess er selv motorsyklist: Han kan se tilbake på en karriere som sjef for BMW Motorrad. Mens han var der, forvandlet han merkets image: Fra å være produsent av intetsigende og trauste touringmaskiner til å bli produsent av en modellrekke som er en av de mest varierte og effektive på markedet.

Under hans ledelse forvandlet GS seg fra den heller langsomt selgende 1150 til den markedsdominerende 1200-serien. Han ga også grønt lys til S 1000 RR – et prosjekt som var fullstendig utenkelig da han overtok som sjef.

Hans motorsykkel-entusiasme er ekte og har ingenting med tidligere jobbplikter å gjøre. Det ville være overraskende om han ikke allerede har et eller flere av Ducatis produkter i garasjen. Til syvende og sist avhenger Ducatis femtid av hvordan de presterer. Diess er garantert tøff mot dem som ikke leverer. Når det er sagt – han er også en mann som forstår motorsykler.

CV-en hans som viser at han kan treffe dristige beslutninger som viser seg å ha vært korrekte, og nettopp den evnen – samt det faktum at han ble ansatt etter Dieselgate-skandalen og dermed ikke er implisert slik som mange andre av konsernets toppledere – gjorde ham til et førstevalg i den stillingen han nå har.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg