Pass som passer: Tre Cime


Tre Cime (Italia, 2320 moh.) Egentlig er ikke dette et pass – snarere en vei som fører opp til en praktfull utsiktsplattform. Veien er bomvei, men taksten er lav og verd hvert øre. Du finner den nord i Italia, nær sagt selvfølgelig i Dolomittene. Hvis du følger E66 i retning Toblach og tar til høyre mot Cortina, er du på rett vei. Følg SP49 til du er rett før Lago di Misurina og ta så skarpt til høyre. Deretter kan du bare glede deg til en fantastisk kjøreopplevelse som bringer deg høyt opp i et vilt fjellparti med en utsikt som spenner milevis. Veien er forholdsvis bratt, og det er definitivt mest artig å kjøre opp – da kan du bruke sykkelen og gassen til å gjøre barnemat av bakker og skarpe svinger.

På toppen finner du et oppbygd platå som fungerer som utsiktspunkt og parkeringsplass. Utsikten er formidabel. Toppene ligger på rekke og rad i panoramaet, og dype, grønne daler med det som ser ut som lekebyer i bunnen skiller dem. En utilsiktet attraksjon på toppen er en flokk sorte fugler på størrelse med skjærer: Disse racerflygerne mestrer alt av turbulens og vind, frekkheten er stor og de er overhodet ikke folkesky – snarere litt arrogante. På vei ned igjen kan du selvfølgelig gi på og gasse og bremse for harde livet, men egentlig er veien slik at det er triveligere å ta det litt roligere og få litt rytme og harmoni i kjøringen. Veien er ikke vanskeligere enn en 3er av 6, men naturopplevelsen er 6 blank!

#Nyhet #Fjellpass

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg