Lykkeårene(?) på 70-tallet


Tidlig 70-tallet tok MC-salget av i Norge. Nye pålitelige maskiner med teknisk raffinement ingen hadde sett maken til før, sto og glitret i butikkene. Det var et enormt utvalg i alle kubikklasser. Man kunne velge mellom firtaktere og totaktere – mulighetene var mange.

Ikoner som Honda CB 750, Kawasaki Z1, Suzuki GT 750 og Yamaha RD 350 så dagens lys, MC-klubber og treff blomstret, Vietnamkrigen var over, og en fargerik fred hadde senket seg over verden. Det var tiden da oransje og brunt var motefarger i interiør, buksene hadde metervid sleng, og guttene hadde hengekrøller ved ørene. For ikke å snakke om pikene – med langt hår og bukser som var trange oppe og vide nede …

Uansett, sett med glemselens rosenrøde briller er det lett å danne seg overdrevent romantiske forestillinger om hvordan det var, så vi serverer et stykke beinhard realitet: Her forleden fikk vi tak i en prisliste fra en av denne tidens MC-forhandlere, og vi tenkte det kunne være artig å dele den med våre lesere – mange vil nok nikke gjenkjennende til utvalg og priser, andre vil undre seg.

Se prislisten i galleriet under:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg