Sensasjonell Pole og Femteplass til Ole Bjørn Plassen


Pressemelding, Plassen RoadRacing Team.

"Ole Bjørn Plassen staret sesongen forykende og sikret sin første pole-position noensinne i det Spanske superbike mesterskapet. Å vinne kvalifiseringen og kjøre helgens raskeste runde i dette selskapet var ikke mindre enn imponerende. Ducati føreren fra Sande i Vestfold hadde dermed beste startspor innenfor søndagens 19 runder lange løp.

Allerede på fri-treningene på torsdag og fredag viste Ole Bjørn bra tempo og var blandt de raskeste. Været var fint og teamet jobbet med litt forskjellige løsninger for å finne ennå mer fart og grep for Ole Bjørns Ducati. Vi var litt i grenseland med spesielt drevingen i en meget viktig sving på banen, men klarte ikke finne noe annet bra alternativ som ikke ville kompromittere driv andre steder på banen. Dette skulle vise seg å bli utslagsgivende i kampen om pallplass.

Under lørdagens to kvalifiseringsheat var været derimot mer usikkert og det var hele tiden noen små regndrypp i lufta. Heldigvis holdt det seg borte og bidro til at Ole Bjørn fikk til en optimal runde som sjokkerte hele depoet. Pole-position i Spansk superbikemesterkap er en meget bra prestasjon, og helt klart det beste Ole Bjørn har presetert på motorsykkel noen gang.

Været skulle også spille en liten rolle i søndagens løp. Temperaturen var såpass lav at vi ble nødt til å kjøre løp på ett litt hardere dekk vi så vidt har testet en gang tidligere. Teamet visste. Erfaringene våre tilsa at med dette dekket ville tempoet være litt lavere, men at dekket ville holde seg bra gjennom hele løpet.

Ole Bjørn løste sine oppgaver bra under løpet, og etter en middels start kjørte han seg opp på en 3.plass. De to førerne i tet var det ikke noe å gjøre med denne gangen, men Ole Bjørn fightet hardt om 3.plassen. Desverre så ble noen litt mindre bra utganger på langsletta skjebnesvangre som følge av for lav dreving, og Ole Bjørn endte tilslutt på en råbra 5.plass, kun 0,8 sek etter 3.plassen.

Avstanden opp til vinneren rutinerte og meritterte Carmelo Morales var ca 10.sek. Under den tiden Ole Bjørn har kjørt i Spania har avstanden til pallen og vinneren aldri vært mindre. Nå er det kun små detaljer som skiller oss fra å være på pallen og fighte om seiere ett av de tøffeste nasjonale mesterkapene i verden.

Teamets andre fører Jesper Jeppesen som i år debuterer i det Spanske mesterkapet viste fin fremgang igjennom hele helgen og hadde en kanon start på racet. Han tok flere rekker i starten og holdt posisjonen helt til han fikk ett slipp på forhjulet og endte i grusen etter halvkjørt førsterunde. Dette lover meget bra for fortsettelsen.

Teamet vil takke alle samarbeids partnere, støttespiller og følgere etter en kanon helg. Det er vedlig mange som jobber hardt for at disse prestasjonene skal kunne realiseres og utviklingen fortsette.

Responsen etter helgen har vært enorm og vi håper at dette kan bidre til å øke interessen for roadracing også i Norge. Sporten er uten tvil noe av det mest spektakulære man kan drive med og teamet har fått merke at interessen for motorsykkelracing i Europa er enorm."

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg