NMF Roadracing lader opp til ny sesong


Pressemelding, NMF Roadracing.

"Flere og flere norske roadracere korter ned ventetiden med trening i Spania. Februar/Mars er tiden hvor nærmest 50% av norges roadracere tar turen til Spanias roadracingbaner for å forberede seg framfor sesongen. Før var denne «luksusen» forbeholdt toppførerne, men vi ser nå at fler og fler prioriterer denne treningen. Og vi ser virkelig resultater av dette. Med god planlegging behøver ikke et treningsopphold i Spania koste fryktelig mye, og du kan få MYE god trening ut av det.

Fra 13 -åringer til 60-åringen… Som sagt det er mange som prioriterer trening i Spania, og vår yngste utøver Martin Eriksen 13 år var også på trening før påske. Han stiller til start for første gang på årets første NM runde på Våler 19. mai. Martin var på mange treninger i fjor, men var for ung til å få kjøre løp. Han stiller til start med et team i ryggen som mange misunner ham. Med Carl Berthelsen og Marty Chochrane som teammedlemmer og mentorer så har han i allefall tyngde i ryggen for å lykkes. Og lykkes tror vi han kan gjøre … han var den nest raskeste – 1.59.7 rundt Cartagena banen – av alle de 5 juniorsport 300 utøverne som var der nede, kun slått av RÅSTERKE STINA RIGNES med 1.58.7.

Stina Rignes har hatt to treningsopphold i Spania tidligere i vinter med trening på alternative sykler, såkalte pitbikes, slik det gjerne gjøres i Spania. Dette har gitt resultater. Vi gleder oss til å se hva Stina får til i år… Ser vi en ny Caroline Olsen??

Det er ikke bare toppførerne som prioriterer vintertrening i Spania, det er både hobbyførere og eliten. Her er det alt fra 13-åringen til 65-åringen, og hva har de til felles? Jo, de elsker roadracing! Det sosiale aspektet av idretten er også en del som betyr mye for mange av oss, og miljøet blant de norske utøverne er veldig bra.

Superbike Både Superbike førerne Ole Bjørn Plassen (Ducati), Norvald Haaland (Kawasaki), Carl Berthelsen (Yamaha. Ja … IKKE Suzuki), Henning Flathaug (Honda) og Norgesmester i Superstock 600 og nyopprykket til Superbike Trym T. Johansen (Suzuki) var på plass i Spania denne uken på Sundby Racing sine trackdays. Ole Bjørn er råsterk på Catalunya i år, og det lover bra, da han skal kjøre full sesong i Spanske mesterskapet CEV i år. Vi håper likevel at han får tid til et innhopp eller to i NM.

Norvald var uheldig og fikk problem med motoren dag 2, men så sterk og motivert ut etter forrige sesongs skadeavbrekk. Carl er tilbake i NM etter 1 sesong i IDM. Det blir spennende å følge han på nytt merke og nytt team i år. Henning kjørte med sin gamle sykkel i påvente av sin nye Honda SP2. Var en liten tur i grusen siste dag, men ser sterkere ut enn forrige sesong. U25-utøver Fredrik Ommedal hadde også imponerende fremgang. Det lover bra for sesongen.

Superstock 600 Det var flere Superstock 600 førere tilstede, og med årets endring av NM og N-cup håper vi feltet blir sterkere og større. Stinius Viking Ødegaard hadde en bra test på Cartagena, og nyopprykkede «Junior og U25-utøver» og NMF Team Norway Junior motorsport Jonathan Lykke Nessjøen imponerte sterkt. Med rundetider på 1.39 av en 16 åring så tror jeg vi har noe stort i vente om noen få år. På Catalunya ble det kjørt et «minirace», og det var Stinius og Jonathan som dannet teten i dette og de fightet hele veien til mål, hvor Jonathan klarte å knappe seieren så vidt foran Stinius.

Videre har Atle Glorud Syversen og Bobbo Enger også vært i Spania i vinter, og har jobbet seg bra nedover på rundetidene. Atle var uheldig dag 3 på Cartagena og endte i grusen med brukket venstre tommel. Han regner med å være klar til sesongstart. U25-utøvere Eskil Kling og Marcus Høston debuterte på 600, og hadde også store fremsteg som ferske 600 kjørere. Videre var også Kronstad brødrene på plass med nye sykler og vi så bra forbedring på de begge.

Juniorsport 300 Våre aller yngste som deltar i Juniorsport 300 (fjorårets A2 klasse) var godt representert, særlig blant jentene. Vi ser en betydelig økning av jenter i sporten vår, noe som er veldig gledelig. Mia Rusthen, Desire Sterner (begge NMF Team Norway Jenter og Double trouble racing) har hatt imponerende fremgang og har begynt å puste Stina godt i ryggen. I tillegg ser vi at Renate Malzev Johansen har hatt supert utbytte av treningen. Denne klassen åpnes i år også opp for utøvere over 21 år. Klassen Super sport 300 har likt reglement som Junior spor t300, med unntak av fri fjæring. Her er det i alle fall 4 nye utøvere, og vi håper denne klassen kan være en fin inngangbillett til norsk Roadracing. Syklene er relativt rimelige, har god driftsikkerhet og sliter ikke så mye dekk. Dette gjør klassen relativt rimelig sammenlignet med andre klasser.

Jentene godt representert Det var flere jenter enn ellers på trening i Spania i år. Vi har sett en økning i antall jenter på løp også, men det er mange som som bare kjører treninger. Vi skulle gjerne hatt med flere på løp. NMF skal ha en egen jentesamling i sommer, og håper dette vil bidra til en økning.

NMF sine planlagte samlinger og aktiviteter

U25 prosjektet som startet opp i fjor fortsetter også i år. I år er det planlagt 5 samlinger for disse i tillegg til oppfølging på de fleste NM runder. Vi har håndplukket instruktører til arrangementene, og kan nevne bl.a. Ole Bjørn Plassen, Bjørn Ljosland, Trond Rusthen, Caroline Olsen, Chris Sæther og Marty Cochrane. Thomas Sigvartsen skal ha race oppfølging med utøverne på mange av NM helgene.

Seniorsamling blir avholdt 14. april med fokus på skadeforebyggende trening og bevegelighet. Denne samlingen er for alle med lisens. Det er fortsatt noen ledige plasser.

I år blir det hele 5 NM runder med totalt 10 løp for alle klasser. I tillegg kjøres det Nordisk Mesterskap på to av disse rundene 29. juli og 15. sept., og det vil bli kjørt Classic Superbike og Classic Supersport på NM finalen på Rudskogen 15. september.

Det kommer til å bli en spennende sesong med nytt konkurransesystem, flere unge utøvere, flere kvinner og høyere nivå.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg