Pass som passer: Grand Saint Bernhard


Grand Saint Bernhard (Sveits, 2469 moh.) Dette er et av de store, klassiske passene, og det forbinder Martigny i Sveits med den vakre Aostadalen i Italia. Passet går over ryggen mellom de to høyeste fjellene i Alpene, Mont Blanc og Monte Rosa. Passet forbindes ofte med store lavinehunder, og det er et hospits på toppen som går helt tilbake til det 11. århundre, grunnlagt av selveste St. Bernhard.

Dersom lavinehunder ikke er favoritten, kan du glede deg over en av de mest kjøreglade veiene i Europa. Passet er det tredje høyeste i Sveits, og bare det kvalifiserer til å kjøre det, men det er også en opplevelse av godt utbygd vei som takler fjellet med en mengde hårnålssvinger. Det anbefales å kjøre passet fra syd mot nord – delvis fordi de krevende kurvene på sydsiden er artigere å kjøre oppover og delvis fordi utsikten mot fjellmassivet er formidabel. Når du kjører opp fra Aosta på SS27 skal du være litt på vakt fordi veien er lagt i tunnel, men det er fullt mulig å kjøre den opprinnelige gamleveien. Bare husk å ta av til høyre rett før tunnelen! Mens den nye veien opp til tunnelen var fin, er den gamle riktig så kronglete og svingete, og det er en fryd å se den slynge seg som en svart slange opp mellom grønne enger mot fjelltoppene. I tillegg til skarpe svinger, er der nok av dype fall på utsiden av veien, og man bør være konsentrert! På nordsiden roer ting seg ned, og veien blir sveitsisk korrekt. Tips: Se opp for sveitsisk politi – de er ikke nådige… Egentlig er passet forholdsvis lettkjørt, så vi gir det 3–4 i vanskelighet og 6 av 6 i naturopplevelse.

#Fjellpass #Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg