Skjønnhet kommer an på øyet som ser …


Det er ikke sikkert at det å laserskjære en stålplate er det som står fremst på Honda Racing Corporations arbeidsliste, men en polsk designer som benytter pseudonymet (vi antar i hvert fall at det er det) Jack Watkins mener det er fremtiden.

Den godeste Watkins har tatt motor og drivverk fra en 2002 BMW R1150 RT og kombinert det med sine egne, noe spesielle ideer. Resultatet er en kreasjon han kaller Watkins M001 (noe som KAN indikere at han har planer om 998 nye skapelser til). Den polske herren sies å ha doktorgrad i mekanisk design og arbeide for et industriforetak i Gdansk hvor han leder et designkontor med 30 medarbeidere. I tillegg er han forsker og foreleser ved Gdansk tekniske høyskole.

Watkins har etter sigende latt seg inspirere av Stellan Egelands BMW Harrier og har brukt ledige kveldstimer for å virkeliggjøre ideen sin – godt assistert av Moto Spec i Gdansk (et Google søk ga ingen resultater). Selv om sykkelen er basert på en R1150 RT, har Watkins kun brukt de absolutt mest nødvendige delene derfra. Bakhjulet kommer fra en GS, og framhjulet stammer fra en Yamaha XJ og er montert i et hjuloppheng som Watkins selv har konstruert, noe som visstnok ikke var helt enkelt. Demperne er hentet fra en Moto Guzzi V750.

Selve chassiset er laget av to laserskårne stålplater som er bøyd på seks steder og stivet opp med en del usynlige komponenter. Kreasjonen var umulig å lage uten jig – forståelig nok – så Watkins måtte lage det også.

Hva som var hensikten? Ikke vet vi, men vi sitter med en følelse av at enkelte ting blir gjort bare for å vise at det faktisk er mulig. Vi har også vært inne på tanken at dette er en forholdsvis dyktig utført computergrafisk spøk. Watkins er ikke det mest utpregede polske navn vi har vært borti. Ikke er det aprilspøk heller – hvis ikke det brukes en annen kalender i Gdansk …

Men for all del – det er crazy nok til å være sant, og. Døm selv …

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg