Pass som passer: Timmelsjoch


Timmelsjoch (Østerrike, 2509 moh.) Når du skal inn i Alpene, er det vanlig å ta motorveien gjennom Brennerpass. Når du har lest dette, vet du at litt vest for Brenner finner du en liten vei som heter Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Passet kalles ofte ”Det hemmelige passet” fordi det er så lite brukt. Du finner det lettest ved å sikte deg inn på Sølden i Østerrike på B186, kjøre gjennom Sølden og følge veien til Poschach. Veien til Timmelsjoch er tydelig skiltet der. Hvis du er førstereis, vil dette være den ideelle introduksjon til passkjøring.

På Østerrikesiden er veien behagelig god, svingene er runde og fine, og fryden ved å klatre opp fjellene er dyp! Oppstigningen skjer på en måte i to etapper: Først fin vei opp til bomstasjon (de er gode med det i Østerrike!), så bort et flatstrekk, og deretter hårnåler opp i høyfjellet. Høyden er merket av i hver sving, så du kan følge med på hvor fort du klatrer. Landskapet er litt karrig med mye stein og en definitiv følelse av fjell.

På toppen passerer du grensen til Italia, og veien forandrer navn til SS44bis. Timmelsjoch er skille mellom Østerrike og Italia, men det er også et skille i natur. Italiasiden er frodig og grønn, mens nordsiden er karrig. Utsikten fra toppen er rå: Du ser ut over Alpene, og veien slynger seg som en tynn grå serpentiner nedover fjellsiden.

Turen ned tar deg gjennom Passeiertal til San Leonardo in Passiria via en rekke skarpe hårnålssvinger med dype fall på utsiden, noen små tunneler og en utsikt som burde være obligatorisk opplevelse. Veistandarden står langt tilbake fra den på nordsiden: Sprekker, hull og manglende autovern gjør at du må skjerpe deg mer. Det er ingen vits i å prøve å være den raskeste – de lokale kjører fra deg uansett, for de kan det!

Vi gir terningkast 4 i vanskelighet og 5 i naturopplevelse (soleklar 6'er for førstereisere).

#Nyhet #Fjellpass

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg