Planlagt manøver?


Årets første MotoGP ble nøyaktig så spennende som vi håpet på. Til å begynne med var feltet samlet, og etter hvert skilte det seg ut fem stk., og til slutt var det tre igjen i tet: Dovisioso, Marquez og Rossi. Av de tre ble det snart klart at Rossi var den som hadde minst å kjøre med, men problemene med medium framdekk som alle spådde ble aldri et virkelig drawback.

Avstanden til de to i front var aldri mer enn noen ganske få sykkellengder. Men det utviklet seg til et skikkelig bikkjeslagsmål mellom Dovisioso på Ducati og Marquez på Honda. Marquez kortet stadig inn på avstanden til Dovi, og da siste runde begynte, var han så å si i bakhjulet. Et par forbikjøringsforsøk ble uten resultat, og da siste sving kom, var alle overbevist om at Marquez ville gjøre et siste desperat forsøk – som han har for vane i slike situasjoner. Ganske riktig – i siste sving ble det akkurat nok plass på innsiden til at Marquez kunne stikke inn og forbi – og så drifte ut fordi han ikke klarte å holde linjen. Dette gjorde at Dovi kunne gjengjelde, stikke på innsiden av Marquez, lede ut på målstreken og ta flagget – akkurat som han gjorde ved flere anledninger i fjor.

Dovi er kjent for å være en rolig og tenkende fyr, og han sa etterpå at han visste Marquez kom til å prøve seg i siste sving. Det er så en må spørre seg: Ga han akkurat nok plass på innsiden i visshet om at Marquez ikke ville klare å holde linjen? Det virket rett og slett planlagt!

I så fall – iskaldt og dyktig gjort! Uansett: Takk for spenningen – det var en fin begynnelse på sesongen.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg