Cagiva kommer tilbake – som elektrisk!?


Husker du Cagiva? Fabrikken som en gang i tiden var stor og var ansvarlig for å redde stumpene av Ducati og Husqvarna før den selv gikk nedenom i 2010? Vel, snart behøver du ikke nøye deg med å minnes, for MV Agusta sier de har tenkt å blåse liv i brodermerket, selv om det ikke blir slik det pleide å være.

Sannheten er at de nye modellene ikke har den fjerneste likhet med Elefant og Mito. De blir i stedet drevet elektrisk. Ifølge MV Agusta investor Timur Sardarov vil en prototype bli vist på EICMA til høsten, med produksjon 12–14 måneder etter.

I motsetning til MV, som satser på eksklusivitet og begrenset produksjon, vil nye Cagiva modeller bli masseprodusert. De blir, sitat: «Unge, gøyale og tilgjengelige.»

Motor og batteri skal hentes fra underleverandør, men Sardarov ville ikke ut med mer detaljer om det: «Vi er sterke på design, mekanikk og strukturell engineering, men vi har ikke in-house kunnskap til å designe elektromotor og nødvendig software. Men, det er en begynnelse».

Vi sier som svigermor pleide å si: «Den som lever og har helsa får se …»

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg