Aprilias far Ivano Beggio er borte


Ivano Beggio – mannen som forvandlet Aprilia fra mini til gigant – er død, 73 år gammel. Beggio overtok Aprilia etter sin far som startet firmaet i 1968 med en håndfull ansatte. Dristige ekspansjonsplaner gjorde at firmaet, for en periode, var Europas største og svelget merker som Laverda og Moto Guzzi.

Aprilia var på sitt beste på 90-tallet. I tillegg til å dominere de mindre klassene i Grand Prix, høstet de også store gevinster fra det sterkt voksende italienske scootermarkedet. Dette ga dem mulighet til å investere i enda mer ambisiøse prosjekter. Vendepunktet kom med RSV Mille i 1998. Det var Aprilias første 1000 cc, og også den første egenutviklede firetakt motor. Sykkelen debuterte i WSBK i 1999 og var et konkurransedyktig alternativ til Ducati og de japanske merkene. Andre modeller, som Tuono, Falco, Caponord og Futura, sørget for at Aprilia ble en viktig aktør også når det gjaldt store sykler.

Beggios arbeid med Aprilia fikk en knekk da scootermarkedet, Aprilias viktigste inntektskilde, falt etter millenniumskiftet, noe som gjorde at rivalen Piaggio kunne ta kontroll over Aprilia i 2004. Beggio fortsatte imidlertid i firmaet noen få år til før han pensjonerte seg.

Beggios arbeid med Aprilia kan ikke undervurderes. Han styrte selskapet til en vekst som knapt hadde sin like og støttet opp under racingkarrierene til mange av vår tids største stjerner – blant dem Valentino Rossi.

Beggio vil bli husket for sin kreativitet, fantasi og lidenskap – noe som sørget for et helt ekstraordinært kapittel i italiensk MC-historie.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg