Aprilias far Ivano Beggio er borte

14.03.2018

 

Ivano Beggio – mannen som forvandlet Aprilia fra mini til gigant – er død, 73 år gammel.
Beggio overtok Aprilia etter sin far som startet firmaet i 1968 med en håndfull ansatte. Dristige ekspansjonsplaner gjorde at firmaet, for en periode, var Europas største og svelget merker som Laverda og Moto Guzzi.

 

Aprilia var på sitt beste på 90-tallet. I tillegg til å dominere de mindre klassene i Grand Prix, høstet de også store gevinster fra det sterkt voksende italienske scootermarkedet. Dette ga dem mulighet til å investere i enda mer ambisiøse prosjekter. Vendepunktet kom med RSV Mille i 1998. Det var Aprilias første 1000 cc, og også den første egenutviklede firetakt motor. Sykkelen debuterte i WSBK i 1999 og var et konkurransedyktig alternativ til Ducati og de japanske merkene. Andre modeller, som Tuono, Falco, Caponord og Futura, sørget for at Aprilia ble en viktig aktør også når det gjaldt store sykler.

 

Beggios arbeid med Aprilia fikk en knekk da scootermarkedet, Aprilias viktigste inntektskilde, falt etter millenniumskiftet, noe som gjorde at rivalen Piaggio kunne ta kontroll over Aprilia i 2004. Beggio fortsatte imidlertid i firmaet noen få år til før han pensjonerte seg.

 

Beggios arbeid med Aprilia kan ikke undervurderes. Han styrte selskapet til en vekst som knapt hadde sin like og støttet opp under racingkarrierene til mange av vår tids største stjerner – blant dem Valentino Rossi.

 

Beggio vil bli husket for sin kreativitet, fantasi og lidenskap – noe som sørget for et helt ekstraordinært kapittel i italiensk MC-historie.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.