MC-gründere har fått investeringer for over 2 millioner


Pressemelding, DAAL.

Aktiv vindstøykansellering for MC-hjelmer nærmer seg finansieringsmålet.

Det har gått unna siden trondheimsbaserte DAAL åpnet for investorer gjennom folkeinvest.no. Med aksjekjøp for over 2 millioner kroner er teknologi-gründerne dermed flere skritt nærmere å forbedre kjøreopplevelsen for millioner av motorsyklister.

– Vi har jobbet hardt inn mot åpningen av kampanjen, og profilert prosjektet i investormiljøene i Trondheim og Oslo. Vi har fått investorer som har gått inn med alt mellom 500,- og 500.000,-, og vi ønsker gjerne å få inn mange flere aksjonærer som går inn med mindre beløp mellom 500,- og 10.000,-, sier daglig leder Dag Axel Aarset Loe.

Med egenutviklet teknologi for såkalt «aktiv støydemping» i motorsykkelhjelmer ønsker DAAL å dramatisk redusere vindstøyen for millioner av motorsyklister. Plagegraden av vindstøy i MC-hjelm er subjektiv, og mange opplever dette som et stort problem. Men også for de som ikke opplever det som plagsomt, vil eksponering av de svært høye lydtrykksnivåene i hjelmen gi en økt sannsynlighet for varig hørselsskade og tinnitus.

– Ved landeveiskjøring kan en motorsyklist bli utsatt for vindstøy på over 110dB. Det tilsvarer lydnivået av en motorsag på én meters avstand. Et slikt støynivå er både skadelig og utmattende, sier Loe.

Investeringskampanjen, organisert gjennom Folkeinvest.no, ble åpnet under Investor Day i Trondheim, foran mange tilreisende investorer.

Betydelig marked

DAAL har opplevd sterk industriell interesse rundt prosjektet, og forhandler nå med flere av de største internasjonale hjelmprodusentene om utviklingssamarbeid og leveranser. De har tro på et betydelig marked for produktet deres, og de foreløpige resultatene fra investeringskampanjen gjør dem ikke mindre sikre.

– Vi vet at det er et stort marked for bedre støydemping i MC-hjelmer, og per i dag finnes det ingen tilsvarende løsninger tilgjengelig, sier med-gründer Sigmund Birkeland.

Den egenutviklede teknologien er basert på såkalt «aktiv støydemping», spesielt designet for motorsykkelhjelmer. En lydkilde og en kontrollenhet integrert i hjelmen generer motlyd som kansellerer ut vindstøy, samtidig som den slipper gjennom viktige trafikklyder som bilhorn og sirener.

Tilbud om oppkjøp

Den pågående investeringskampanjen er foreløpig siste milepæl på en reise som begynte da Loe skrev masteroppgave ved NTNU, ferdigstilt i 2015. Siden stifting av aksjeselskap i 2016 har prosjektet fått støtte blant annet fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og har også fått forespørsel om oppkjøp av prosjektet fra større aktører.

Gründerne ønsker imidlertid selv å føre skuta videre.

– Vi mener bedriften har store vekstmuligheter videre, og ønsker å ta det hele videre gjennom industrialiseringsfasen med fortsatt norske eiere. Vi har hatt et stort fokus på å bygge et sterkt team med eierskap til prosjektet, sier med-gründer Sigmund Birkeland.

Neste mål er fremvisning av produktet under bransjemessen EICMA i Milano i november. De ser for seg markedslansering i løpet av våren 2019.

Ønsker bred investorprofil

DAAL har valgt Folkeinvest.no som plattform for investeringskampanjen. Loe mener investeringsplattformer som dette vil være viktige for en mer solid gründerkultur i Norge på sikt.

– Aktører som Folkeinvest muliggjør folkeinvesteringer i tidligfasebedrifter. Det er med på å forankre entreprenørskap i folket, det fordeler risiko og gir mulighet for å delta i verdiskaping og verdistigning for hvermannsen på en måte som tidligere har vært forbeholdt en relativt eksklusiv klubb, sier Loe.

Fakta om DAAL

  • Etablert i 2016, med lokaler i Kjøpmannsgata i Trondheim.

  • Utvikler egen teknologi for aktiv støydemping i motorsykkelhjelmer.

  • Selskapet samarbeider med flere industriaktører, og åpner for investeringer gjennom folkeinvest.no fra 27. februar.

Nettside: www.daal.no

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.