Tech 3 fra Yamaha til KTM


KTM har bekreftet at Tech 3-teamet – som har MotoGP-sensasjonen Johann Zarco i stallen – blir offisielt KTM satellitt-team fra 2019. Ryktene begynte å svirre i samme øyeblikk som Tech 3 kunngjorde at de brøt med Yamaha for en ukes tid siden, noe som satt punktum for et 30-årig samarbeid.

Med dette har KTM satt inn det manglende leddet i sine racingteam, som nå omfatter alt fra Red Bull Rookies til to team i MotoGP. Satellitt-teamet åpner opp for at Moto2 førere som Sam Lowes, Miguel Oliveira og Brad Binder kan få bryne seg på MotoGP, men det er ingen hemmelighet at KTM mer enn noe ønsker seg Johann Zarco. Det antas også at Tech 3 vil bruke samme sykler som KTM selv bruker i sitt MotoGP-team. Med Yamaha måtte Tech 3 finne seg i å få sykler som hadde lavere spesifikasjon enn fabrikksteamet.

Pit Beirer, KTMs racingsjef, sier at en slik ordning også vil styrke fabrikksteamet: «Tech 3 har mange års erfaring og har oppnådd en rekke gode resultater. Deres profesjonelle oppbygging vil gjøre oss enda sterkere. Å ha fire KTM-sykler på startgrinden er også et stort steg frem for oss, både når det gjelder utviklingen av KTMs MotoGP-sykler og forbedring av KTMs depotstruktur. Fra Red Bull Rookies til MotoGP går det nå en klar linje som peker mot toppen. Vi ser frem til begynnelsen på et godt samarbeid og takker Hervè Poncharal for tilliten til KTM».

Noen som er villig til å vedde på at østerikerne IKKE tar en MotoGP-tittel i løpet av meget få år …?

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.