Pass som passer: Passo Falzarego

04.03.2018

 

Passo Falzarego (Italia, 2105 moh.)

 

Cortina di Ampezzo er lett å finne. Det ligger midt i Dolomittene og er et kjent vintersportssted. Vestover fra Cortina går det en vei som heter SR48. Den fører deg opp gjennom rolig skogsterreng i fjellsiden vest for Cortina og opp til toppen. Veien opp fra øst gir ikke de store utfordringene, men til gjengjeld går det greit å holde skikkelig tempo – noe som er artig i seg selv! På toppen kan du sette deg inn i en taubanevogn og la deg frakte opp til luftige 2779 meter på Lagazuoi. Dette er det høyeste punkt du kan nå i Dolomittene uten å måtte klatre og gå i timevis! På toppen av Falzarego kan du enten ta til høyre mot Passo Valparola eller fortsette rett frem mot Andraz.

Om veien opp fra øst er rolig, så er den som går ned på vestsiden desto mer krevende. Den kaster seg bratt nedover fjellet i skarpe hårnålssvinger. Hvis du kjører fullastet feriesykkel, vil du fort lære å verdsette gode bremser! Egentlig er utsikten ganske lekker – i hvert fall før du kommer ned i skogen, men svingene kommer tett, så der er lite tid til å se seg om.

Falzarego er ikke av de mest oppsiktsvekkende passene, men det er en fin forbindelse mellom Bolzano i vest og Cortina i øst. Dessuten er taubanen på toppen brutalt rå!

Vanskeligheten er 3 av 6 på østsiden og 4 av 6 på vestsiden. Naturen fortjener en 5er, mens taubanen gir vi 10 blank på en skala fra 1–6!!

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.