Rossi: To år til – og så eget MotoGP-team?


Valentino Rossi er alltid i rampelyset, og MotoGPs økonomiske suksess hviler for en stor del på den utadvendte og elskede italieneren. Det har vært spekulert mye i hva den etter hvert aldrende herren har som fremtidsplaner, men nå har han selv løftet på sløret. Det kan se ut som om en Yamaha-formet gulrot har dinglet foran nesen hans, og at den rett og slett smaker for godt til at han forlater MotoGP på nåværende tidspunkt. Etter han tidligere sa at han ville komme med en beslutning etter årets tre første løp, har fløyten fått en annen lyd nå.

Det hele bunner i at Tech 3 og Yamaha forkynte at de går hver sin vei i 2019, og etter det har ryktene vært intense når det gjelder hvilket satellitt-team skal bruke Yamaha-maskiner. Mange mente det ville være logisk at et fremtidig VR46 MotoGP-team ville være en sterk kandidat.

Rossi selv sier: «Jeg hadde ikke ventet at Poncharal ville bryte med Yamaha. Men vi vurderte muligheten for eget team, og det ville vært en god anledning, men vi kommer ikke til å kjøre eget Yamaha-team de neste to årene. Jeg kommer etter all sannsynlighet til å kjøre selv det neste to årene, så forhåpentligvis kan vi diskutere eget team etter det. Men ikke for 2019 eller 2020.»

Til Rossi å være er dette en ganske klar uttalelse om hva han planlegger for fremtiden. Det gjør også fremtiden for en som ønsker å kjøre et Yamaha satellitt-team noe vrien – det kan se ut som det bare blir et prosjekt som varer ut 2020.

Hvis plasseringen i treningene før årets sesong er noe å gå ut fra, kan det kanskje være like greit at den godeste Valentino setter i gang med eget team allerede neste år? På den annen side: Han har overrasket før …

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg