BMW-sjef: Elektriske motorsykler er uinteressant …

01.03.2018

 

Italienske Motociclismo har hatt en prat med BMWs toppsjef Stephan Schaller vedrørende den grønne profilen til det tyske merket. Under intervjuet slo Schaller fast: «Antallet elektriske tohjulinger vil øke, men jeg tror at markedet i all hovedsak vil dreie seg om kjøretøy beregnet på bruk i byer – eksempelvis vår C Evolution eller Concept Link som ble presentert i 2017. Jeg er overbevist om at vi vil se en salgsøkning av slike modeller i 2018. Men – jeg snakker om scootere, ikke motorsykler. Å bygge en elektrisk motorsykkel er på ingen måte et uoverstigelig teknisk problem. Alle disse kan løses. Men, hvor har du tenkt å lade når du er ute i ørkenen?»

 

Når det gjaldt rekkevidde, fortsatte han: «Målsettingen er å doble rekkevidden i løpet av et par år. Det er allerede på gang i bilene våre, og vi arbeider hardt med tohjulinger – blant annet ved å redusere vekt. C Evolution veier i dag 275 kg, men Concept Link blir vesentlig lettere og vil bli et interessant kompromiss når det gjelder smidighet som kreves i bykjøring og ytelse.»

 

Schaller sa også at Concept Link kommer på markedet i løpet av tre år. Den vil bli svært lik modellen som ble vist i 2017, både når det gjelder utseende, utstyr og teknologi. På spørsmål om hybrid, svarte han: «Vi har teknologien som trenges, faktisk i den grad at vi kjører en prototype på testbanen, men spørsmålet er som alltid: Vil kundene akseptere en pris som er nødt til å bli forholdsvis høy?»

 

Bildegalleri (bilder av BMW Concept Link):

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC jan19 2.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.