Pass som passer: Gross Glocknerstrasse


Gross Glocknerstrasse (Østerrike, 2504 moh.) Denne fantastiske veien er 48 kilometer lang og tar deg gjennom et av de mest oppsiktsvekkende fjellandskap i Europa, Hohe Tauern. Når du kommer fra nord, er det også en fin innfallsport til Dolomittene i Italia. Veinummeret er 107, og den begynner ved Zell am See og kommer ned i Italia nær Lienz. Underveis kan du nyte en rekke fjell på 3000 moh.+, du kan kjøre inn til foten av Grossglocknermassivet, ta turen opp på Edelweisspitze, nyte utsikten over fjellene, og kjøre en vei som er så fantastisk laget at det knapt finnes maken: Super asfalt, nydelige svinger, suveren natur, og det er det samme på begge sider. Veien har 36 herlige svinger og tar deg opp til 2504 meter på høyeste punkt. På vei ned på sydsiden kan du svinge inn til høyre og kjøre til Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Dalen inn dit slutter ved foten av Grossglockner breen, og du er garantert å ha selskap med en mengde andre motorsyklister. Grossglocknerstrasse byr på en totalopplevelse som ingen andre. Det begynner med grønne daler og blomstrende alpe-enger, klatrer opp gjennom frodig, tung barskog, traverserer en mektig fjellheim, gir deg en lekker alpelandsby i form av Heiligenblut, for så å munne ut ved foten av Dolomittene. Hva mer kan man ønske seg? Vi setter vanskelighetsgrad til 3, og på en skala fra 1 til 6 gir vi en klar 8 i naturopplevelse!

#Fjellpass #Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg