To nye 1200 Sportster fra Harley-Davidson

23.02.2018

 

Som mange sikker vet, har Harley lovet å introdusere 100 nye modeller i løpet av 10 år, og de fortsetter å følge opp løftet med å lansere to nye Sportstere: Iron 1200 og Forty-Eight Special. Begge modellene har den nye 1202 cc Evolution-motoren som gir 66 hester og 99 Nm – et skikkelig sprang opp fra 883 sine 51 hester og 73,5 Nm. De to nye Sportster har samme ramme og utstyr, og er ellers forholdsvis like, men de har likevel sin helt individuelle stil.

 

Iron 1200 er sort – så sort som det går an å få den. Eneste avvik er tanken som en er tilgjengelig i tre forskjellige fargeskjema, alle med et AMF-Harleyaktig preg. Sykkelens dystre utseende blir ytterligere forsterket med matt sort mini Apehanger styre og et West Coast «speed screen», en minimal vindskjerm over lykten. Fastback Cafe monosete og 9-eikers støpte hjul sørger for helheten i sykkelen.

 

Forty-Eight Special er den rake motsetning. Den appellerer til dem med sans for klassiske Sportster-linjer. Det betyr størst mulig antall kvadrattommer med krom, noe som inkluderer ventildeksler, primærkjededeksel, inspeksjonsdeksler og andre detaljer. Forty-Eight Special har også en sterkt retropreget lakkering av den knøttlille 10-liters tanken, men utseendet ellers domineres av det fete 130 mm brede framdekket, 49 mm gaffelrør og digre, smidd aluminium gaffelbroer.

 

Harley har lagt mye arbeid i å beholde Sportster-designet gjenkjennelig og intakt på begge modellene, og syklene gir fortsatt et inntrykk av fortettet kraft og en aldri så liten anelse av anarki. Eksosanlegget er klassisk – fete rør langs høyre side som munner ut i hver sin lyddemper. Lav bakpart og høy front som gjør at sykkelen ser ut som om den står på spranget …

 

 Joda – det ser muskuløst og tøft ut, dette!

 

Bildegalleri:

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.