Honda CB750 – 50 år i år


En del av våre lesere vi sannsynligvis huske den gang Honda CB750 Four ble sluppet løs på en uforberedt verden. Å si at den vakte oppsikt ville ikke være å yte den rettferdighet – den tok verden med storm og skapte en helt ny MC-trend. Den endret oppfatningen av hvordan en motorsykkel skulle være utstyrt, introduserte teknologi som ikke var sett på en gatesykkel før og skremte vettet av samtlige konkurrenter. Den var også fysisk stor – for sin tid.

Det sies at under arbeidet med designet var Soichiro Honda i Sveits og fikk øye på en politimann på en ganske liten motorsykkel. Ved nærmere ettersyn viste det seg at sykkelen var en Triumph 650, noe som fikk Soichiro til å sende telegram hjem med beskjed om øyeblikkelig å øke størrelsen på den nye sykkelen. Om det er sant eller ei kan ikke bevises, men at Honda satset på å ta det vestlige markedet, var det ingen tvil om. Sykkelen gjorde også så pass inntrykk at Kawasaki umiddelbart stoppet arbeidet med sin 750 og i stedet konsentrerte seg om en 900-kubikker som etter hvert skulle bli Z1.

Honda CB750 Four er en av de største, kanskje den aller største, revolusjonen i MC-historien, og i oktober for 50 år siden ble den vist første gang. Vi var imponert den gang og må bare innrømme at vi fremdeles synes det er en vakker sykkel.

Hipp hurra for den som fyller sitt år – i oktober!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg