Ny Hayabusa med automatgir?


Vel - kanskje ikke helt automat, men Suzuki har nylig søkt tre forskjellige patenter som alle omhandler en semi-automatisk girkasse. Felles for patentsøknadene er at tegningene som er lagt ved alle bruker den gamle Hayabusamotoren som eksempel på utførelse. Nå er det ikke slik at en patentsøknad betyr at produksjonen er nær forestående – det er ikke engang sikkert det blir produksjon. Det er heller ikke sikkert at det kommer en Ny Busa, men hvis det gjør så ville det vel være logisk å utstyre den med semi-automat girkasse?

Det Suzuki ser for seg er en sjalt-by-wire-løsning som aktiviseres av en girpedal, hvor det er lagt inn ikke-funksjonelle «klikk» for at den skal kjennes så lik en vanlig girpedal som mulig. For enkelhets skyld kan den kalles en Manuell Automatisk Girkasse eller, som det sies på engelsk: AMT (Automatic Manual Transmission).

Patentsøknadene spesifiserer at det dreier seg om en teknisk løsning til bruk på motorsykkel eller andre kjøretøy – det er med andre ord ikke automatikk (unnskyld ordspillet) i at den blir brukt på en eventuell ny Hayabusa. Det kan til og med godt være at tegningene bare er illustrative og ikke har noe med konkrete planer å gjøre i det hele tatt.

Men dersom det nå skulle komme en ny versting fra Suzuki, ville det vel være rimelig at den fikk den mest avanserte teknikken tilgjengelig? Eller …?

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.