Randy Mamola – nytt medlem i “MotoGP Legends”


Moto GP Legends er MotoGPs versjon av Hall of Fame – det er der de aller ypperste blir valgt inn og hedret. Mamola var aktiv på 70- og 80-talet og møtte motstandere av verste slaget, blant dem Kenny Roberts og Eddie Lawson. Mamolas kjørestil og aggresjon var medvirkende til at han kanskje har gjort seg fortjent til tittelen «Den mestvinnende fører som aldri vant et VM». Han kunne vise til 13 seire og 57 podiumplasseringer, men altså ingen tittel. Derimot ble han nr. to sammenlagt hele fire ganger, og det er ikke mange som har klart det!

Mamola har vært atskillig mer enn en utagerende fører: Han var med å stifte veldedighetsorganisasjonen Riders for Health – gå inn på ridersintl.org for å se det fantastiske arbeidet denne organisasjonen gjør – og er også kjent for sine generøse bidrag til sporten og verden generelt. Som han selv sier så håper han i løpet av sin levetid å kunne gi mer tilbake til verden enn de godene verden har gitt ham. I MotoGP paddocken er gjerne Mamola å finne midt i en mengde ivrige fans eller i gang med en annen yndlingsbeskjeftigelse, det å korrigere allvitende MotoGP-journalister.

Randy Mamola avsluttet sin karriere i 2002, men har senere tatt kjendispassasjerer en runde rundt GP-banene på baksetet av en toseters MotoGP-sykkel. Blant dem var Michael Schumacher som etterpå slo fast at han ikke var imponert av bremsene, men akselerasjonen derimot …!

For å gi et lite inntrykk av Mamolas (og konkurrentenes) kjørestil legger vi ved en liten video fra AMA 500 på Laguna Seca i 1985. Legg merke til wheeliene – også inn i beryktede Corkscrew. Som Kenny Roberts sa: «If you ain’t wheelie’ing, you ain’t trying …”

Klikk her for å se videoen på Youtube.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg