Pass som passer: Col de l’Iseran


Col de l’Iseran (Frankrike, 2770 moh.) Mange regner Cime la Bonette som Frankrikes høyeste pass, men det er tvilsomt at det kan kalles pass ettersom det er en vei som går i sløyfe rundt en topp og ikke traverserer en fjellkjede. Det er derimot ikke tvil om at Col de l’Iseran er et skikkelig pass: Fra Val d’Isere oppe i det nordvestre hjørnet av Frankrike slynger veien seg opp til hele 2770 meter moh., før den igjen finner en rute ned på sydsiden. Kjørelengden er ikke mer enn 30 kilometer, men det er kilometre som er bryet verd!! Passet er en del av den oppsiktsvekkende flotte Route des Grande Alpes og er et must for deg som har lyst til å kjøre rå fjellvei!

Når du er i Val d’Isere, tar du D902 og gjør deg klar til å nyte MC-kjøring av høy klasse. Veidekket er godt, svingene er mer storslalåm enn slalåm, og du kan holde godt tempo med fin rytme i svingene. Fjellene rundt er mer forvitret enn de du finner i Italia, og landskapet er også mer karrig. Følelsen av høyfjell er overveldende. Veien oppmuntrer til kjapp kjøring, og det kan være lurt å holde godt øye med speilene – de innfødte som kjører fort tar ikke nevneverdig mye hensyn til en fullastet feriesykkel fra nord! Den øverste delen av passet kan være litt utfordrende for dem som lider av høydeskrekk, men ellers er det ganske grei kjøring. Vi spanderer en 3 av 6 i vanskelighet og 5 av 6 i naturopplevelse.

#Fjellpass #Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg