To bomber fra Harley-Davidson


Da H-Ds adm.dir. Matthew Levatitch nylig avla rapport om selskapets økonomi, benyttet han anledningen til å fyre av et par bomber: Den første var at fabrikken i Kansas City skal legges ned, og i stedet skal stillingen til fabrikken i York i Pennsylvania styrkes. Ikke mer enn publikum hadde kommet seg etter den nyheten, så slapp han neste bombe – en nyhet som forhåpentligvis er atskillig hyggeligere. Harley-Davidson kommer til å produsere sin første elektriske motorsykkel innen de neste 18 månedene. I praksis betyr det at konseptsykkelen Livewire settes i produksjon.

Det kan være verd å merke seg at Livewire ble bygget etter H-Ds spesifikasjoner av nå nedlagte Mission Motors. Den gang hentet H-D teknisk kompetanse fra det nystartede San Francisco-selskapet, så det blir interessant å se hvordan Harley planlegger å produsere den nye elsykkelen. Svaret på det vil være en viktig del av Harleys eventuelle elektriske suksess og vil også hjelpe selskapet å vurdere hvor mye de skal engasjere seg i en elektrisk fremtid.

Harley er ikke verdenskjent for teknisk innovasjon, men de er en av få produsenter som faktisk har slått fast at de kommer til å produsere en el-motorsykkel. Rett nok har KTM en i sitt sortiment og BMW har sin scooter, men det er et stykke derfra til det H-D nå sier de skal gjøre. Det har vært antydninger om elektrisk fra de japanske fabrikkene, men intet konkret foreligger. Det kan også virke som om Ducati har noe på gang, da som en del av Volkswagen-gruppens Roadmap E-prosjekt. Som de gamle sa: Den som lever og har helsa får se …

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg