Pass som passer: St. Gotthard


St. Gotthard (Sveits, 2109 moh.) St. Gotthard er et av hovedpassene over Alpene. På kartet finner du passet rett syd for Zürich, og etter at du har kjørt over, fortsetter veien ned mot Lugano i Italia. Dette området er tettpakket med ekstremt flotte pass: Nufenen, Grimsel og Furka ligger i umiddelbar nærhet, og det gir anledning til en flott dagstur opp og ned spektakulære fjellveier. Siden St. Gotthard er en hovedvei, er den selvfølgelig lagt i tunnel, men gamleveien er godt bevart og holdes åpen på sommerstid. Den gamle passveien er middels vanskelig å kjøre og byr på brosteinbelagt ingeniørkunst av høy klasse. Spesielt er området ved Teufelsbruscke verd å se, men de øvrige 24 hårnålsvingene byr også på kjøre- og naturopplevelse av høy klasse. St. Gotthard er et naturlig værskille, og det er ikke uvanlig å ha et forrykende uvær på nordsiden for så å komme ut i det vakreste solskinn i sør. Passet er også kjent for store mengder murmeldyr som forsvinner plystrende hvis du kommer for nær. Hvis du ikke er oppmerksom på skiltingen, er det fort gjort å havne i den lange Gotthardtunnelen, så husk å ta av når du ser skilt med ”Alte Pass-strasse”. Da havner du på en herlig vei bygget i 1830, belagt med brostein og med en utsikt som tar luven av det meste! Vanskelighetsgrad 3–4 av 6, naturopplevelse 5 av 6.

#Nyhet #Fjellpass

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg