Vrakpantordning for MC


Statens vrakpantordning er nå utvidet til å også gjelde moped og lett- og tung motorsykkel. Skatteetaten skriver på sine nettsider at "formålet med bestemmelsene i regelverket knyttet til vraking av bil og andre kjøretøy, er å forebygge og redusere miljøproblemer kjøretøy forårsaker når de ender som avfall." Det er ikke snakk om store summer for gamle MCer, da denne ny-innførte vrakpanten bare er på kr 500. Men det er uansett gledelig at denne ordningen nå også gjelder MC! Fra før er vrakpanten på kr 3000 for personbil, varebil, kombinertbil, campingbil, snøscooter og minibuss/buss under 6 meter. Andre kjøretøy som også har fått vrakpant fra og med 2018 er campingvogn (vrakpant kr 3000) og lastebil, tankbil og trekkbil (vrakpant kr 5000). Vrakpant utbetales vanligvis én til tre uker etter at kjøretøyet er levert til vraking. Ikke alle biloppsamlingsplasser har tilstrekkelig utstyr eller kapasitet til å ta imot alle kjøretøyene vrakpantordningen nå er utvidet for. Av denne grunn er ikke oppsamlingsplassene pliktet å ta imot disse kjøretøyene. Det er derfor lurt å ta kontakt på forhånd dersom du vurderer å vrake din gamle moped eller lett/tung MC.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg