Pass som passer: Passo Gavia


Passo Gavia (Italia, 2621 moh.) Hvis du klarer å finne Bormio på kartet over Nord-Italia, er du rett ved starten på Gaviapasset på nordsiden. Veien går opp til 2621 moh. og har betegnelsen SS300. På sydsiden finner du byen Ponte di Legno. Veien er ikke mer enn 46 kilometer lang, men byr på et av de mest utfordrende passene i Alpene rent kjøreteknisk. Du skal heller ikke være plaget av høydeskrekk, for veien er skikkelig smal – to biler har ikke plass ved siden av hverandre – og det er minimalt med autovern ut mot flere hundre meter høye loddrette fall. Veien er asfaltert, men asfalten har sett bedre dager. Sydsiden er den mest krevende – klatringen fra Ponte di Legno kan få mange til å angre at de la i vei opp passet. Oppe på overgangen er det en smal kronglet vei som er hugget inn i de bratte fjellsidene. Svingene er skarpe og mange, og fallhøyden er svimlende. Når du har passert toppen og har kursen mot nord, blir ting rolige, høydene mindre skremmende og svingene mykere. Gavia er et fantastisk pass å kjøre, og hvis du klarer å leke deg over uten at angsten griper tak, kan du trygt si at du behersker sykkelen. Utsiktene er fantastiske, og det er ikke uvanlig å kjøre, bokstavelig talt, oppe i skyene.

Vi gir Gavia 6 av 6 i vanskelighet og 5 av 6 i naturopplevelse.

#Nyhet #Fjellpass

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg