Pass som passer: Passo Gavia

21.01.2018

 

Passo Gavia (Italia, 2621 moh.)

Hvis du klarer å finne Bormio på kartet over Nord-Italia, er du rett ved starten på Gaviapasset på nordsiden. Veien går opp til 2621 moh. og har betegnelsen SS300. På sydsiden finner du byen Ponte di Legno. Veien er ikke mer enn 46 kilometer lang, men byr på et av de mest utfordrende passene i Alpene rent kjøreteknisk. Du skal heller ikke være plaget av høydeskrekk, for veien er skikkelig smal – to biler har ikke plass ved siden av hverandre – og det er minimalt med autovern ut mot flere hundre meter høye loddrette fall.

Veien er asfaltert, men asfalten har sett bedre dager. Sydsiden er den mest krevende – klatringen fra Ponte di Legno kan få mange til å angre at de la i vei opp passet. Oppe på overgangen er det en smal kronglet vei som er hugget inn i de bratte fjellsidene. Svingene er skarpe og mange, og fallhøyden er svimlende. Når du har passert toppen og har kursen mot nord, blir ting rolige, høydene mindre skremmende og svingene mykere. Gavia er et fantastisk pass å kjøre, og hvis du klarer å leke deg over uten at angsten griper tak, kan du trygt si at du behersker sykkelen. Utsiktene er fantastiske, og det er ikke uvanlig å kjøre, bokstavelig talt, oppe i skyene.


Vi gir Gavia 6 av 6 i vanskelighet og 5 av 6 i naturopplevelse.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.