Hardknott pass, England


Lake District er et av de peneste områdene i England. Plassert oppe i nord – rett i nærheten av Hadrians mur – finner du et kupert landskap med mengder av store og små vann og innsjøer. Og Hardknott Pass.

Passet går fra Duddon Valley i øst over til Eskdale i vest. Passveien er en smal, énfelts, asfaltert sak som slynger seg opp fjellsiden med partier hvor stigningen er hele 30 % – og det er bratt!! Hvis du har sykkel med lang fjæringsvei foran pluss passasjer og bagasje, føler du at sykkelen er i ferd med å slå over baklengs når du gir gass for å komme rundt en av de skarpe svingene. Navnet kommer fra gammelnorsk Harthr Knutr som betyr harde, ulendte fjell.

Det er ikke snakk om store høyder – det er tross alt England. 393 meter over havet er det høyeste punktet, og derfra kan du skimte Isle of Man på en klar dag. Veien beskrives som en av de vanskeligste å kjøre i hele kongeriket, og trafikk på vei ned har vikeplikt for dem som kommer oppover. Logisk, egentlig! Veien over Hardknott Pass ble opprinnelig bygget av romerne i år 110, for å ha en forbindelse mellom aktivitetene på øst- og vestsiden. Du finner restene av et romersk fort i Ambleside og Kendal. Vel verd å kjøre hvis du først er på de kanter!

#Nyhet #Fjellpass

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg