Verd å besøke – Hadrians mur


Tradisjonelt heter det seg at Hadrians Mur, som strekker seg tvers over England fra River Tyne nær Nordsjøen til Solway Firth ved Irskesjøen, ble bygget for å stoppe illsinte horder av skotske krigere. Angrepene fra nord var imidlertid sporadiske og heller ikke av stort omfang. Men, med muren markerte romerne grensene for sitt rike i Britannia, og samtidig fikk de full kontroll over handelen som foregikk mellom nord og sør. Dette ga god anledning til å skattlegge og i tillegg ha kontroll med smugling og immigrasjon. Den var også et mektig politisk virkemiddel fordi den symboliserte Romerrikets makt. Høyden varierte fra 6 meter i øst til 3,5 meter i vest, og med jevne mellomrom var det små garnisoner. Total lengde var 117,5 kilometer.

Deler av muren og rester av garnisonene er godt synlige den dag i dag, og Hadrians mur er jordens største gjenværende romerske byggverk. Den ble innlemmet i FNs Verdensarvliste i 1987, og i motsetning til mange andre severdigheter, er det aldeles gratis å besøke den. B6318 følger i all hovedsak muren, og det er rikelig med veivisere til utgravde fort og annet.

Definitivt verd et besøk hvis du først er på de kantene!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg