Honda-scooter med lett ut-byttbar batteripakke


Ladetid er og blir problemet til elektriske motorsykler. Med kapasiteten begrenset av vekt og fysiske mål blir rekkevidden nødvendigvis begrenset og dermed også brukerverdien. Nå ser det imidlertid ut til at Honda har kommet opp med noe fornuftig: En standardisert batteripakke som enkelt kan byttes ut med en full-ladet.

Tanken bak er ikke ny. Enhver bruker av batteridrevet verktøy vet at samme pakke kan brukes til en rekke forskjellige maskiner. Det er også velkjent fra tørrelementer hvor en kan sette inn ett eller flere f.eks. AA-batterier for å oppnå ønsket levetid/spenning.

Honda ser for seg automater som lagrer flere fulle pakker. Det blir som en brusautomat: Legg på penger, sett inn din tomme pakke og ta ut en full. På den måten oppnår en rekkevidde og slipper lang og kjedelig ventetid. Honda har tatt prinsippet i bruk i sin PCX scooter (se bildene), og tanken er at batteripakkene skal kunne brukes i andre maskiner i tillegg. PCX bruker to pakker, men det er ingenting i veien for å bruke flere i større sykler.

Som sagt – tanken er god og er et godt svar på rekkeviddeproblematikken på elektriske tohjulinger, men et problem gjenstår: For at konseptet skal bli økonomisk forsvarlig, må produsentene bli enige om en felles standard – på samme måte som hele verden er enig om størrelsen på AA-batterier. Ladeautomater må også stå forholdsvis tett.

For øyeblikket er dette Hondas idé, og det kreves nok en del forhandling for å få de andre store produsentene til å bli enige om utforming, pris, etc. Tanken på et felles batteriformat er likevel besnærende og vil kunne føre til at eldrift faktisk blir attraktivt også for motorsykler.

#Nyhet #Honda

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.