Pass som passer: Passo Crocedomini


Passo Crocedomini (Italia, 1892 moh.) Fjellpass behøver ikke være store og dramatiske for å være en opplevelse verd. Et eksempel på dette er Passo Crocedomini litt vest for Gardasjøen – nærmere bestemt ved Lago d’Idro. Dette er en liten sjø som ligger mellom Garda og Lago d’Iseo, og avkjørselen til passet skjer på vestsiden, rett etter byen Ponte Caffaro. Veien du skal følge heter SS669, en liten ubetydelighet som svinger og klatrer seg opp til 1892 meter over havet – altså ikke den mest oppsiktsvekkende høyden. Det som gjør passet kjøreverdig er at veien er så utrolig smal og at den løper gjennom et fantastisk fargerikt landskap. Veibredden tillater to motorsykler å møtes, men kommer det bil imot blir det trangt. På den annen side er der ingen dype fall som kan gjøre deg nervøs, og du får derfor rikelig med tid til å nyte kjøreopplevelsen. Etter toppen kan du svinge og leke deg ned til området nord for Lago d’Iseo. På en skala fra 1-6 i vanskelighetsgrad gir vi 3. Naturopplevelsen belønnes med 5!

#Nyhet #Fjellpass

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg