Top Mountain Motorcycle Museum på Hochgurgl


Hvis du har tenkt deg ned til Alpene i sommer, anbefaler vi å legge turen over Timmelsjoch i stedet for den ultrakjedelige Brennerveien. Ved Gemeinde Imst i Østerrike tar du turen inn vakre Ötztal (der hvor de fant ismannen Ötzi), kjører gjennom Sölden retning Obergurgl og begynner klatringen opp mot passtoppen på 2175 meter over havet.

Underveis kommer du til bomstasjonen på Hochgurgl, og der har det skjedd ting i den senere tid. Den gamle bomstasjonen begynte å forfalle og trengte definitivt til en oppussing, noe som sporet Attila og Alban Scheiber til å satse på noe som kan virke helt usannsynlig:

I forbindelse med bomstasjonen er det bygget en ny restaurant – med bordservering, må vite – ikke kafeteria. En skiheis opp til løypene ovenfor har også base i bygget, men det er ikke det beste. Paret har laget et suverent motorsykkelmuseum der – Europas høyest beliggende, faktisk. Rundt 250 motorsykler fra rundt 100 forskjellige produsenter (pluss noen uvanlige biler) står utstilt i moderne, lekre omgivelser, og det ville være synd og skam å ikke betale skarve 10 Euro inngangsbillett for å komme inn å se på en samling som er variert, omfattende og inneholder en del virkelig sjeldne sykler.

Derfor, siden du likevel må stoppe for å betale bompenger (og turen videre er virkelig verd de få Euroene det koster), kan du like gjerne benytte anledningen til å ta en kopp kaffe med nogo attåt i skikkelige MC-omgivelser. Museer med så omfattende utstilling vokser definitivt ikke på trær!

Trykk på bildene under for å se dem i større oppløsning.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.