BMW investerer stort i kompetansesenter


Hvis du trenger bevis på at elektrisk fremdrift er i tidens ånd, behøver du ikke se lenger enn til BMWs siste investering: De har lagt ned ikke mindre en 200 millioner Euro i det de kaller «battericelle kompetansesenter». Denne er basert i München og har fokus på BMWs arbeid med elektriske kjøretøy, samt å utvikle neste generasjon elektriske drivverk. Nærmere spesifisert betyr det at BMW vil utforske nye battericelle-design, teknologier og kjemi slik at de kan samarbeide bedre med batteriprodusenter. BMW kalle dette «Femte generasjon elektrisk drivverk» og regner med at det blir å se på veien i 2021. Ulempen ved dagens batterier er at de bruker aceton som elektrolytt, og det er en uhyre brennbar væske med lavt flammepunkt. Et uhell eller feillading som fører til at elektrolytten lekker ut får – som demonstrert ved flere anledninger – stygge konsekvenser. Som mange andre arbeider derfor BMW med å utvikle det som i bransjen kalles Solid State Battery – et batteri som gjør flytende elektrolytt overflødig. Man regner med at denne teknologien vil være klar til bruk i kjøretøy i 2026. BMW arbeider også med el-drivverk for motorsykler, ikke bare scootere. Med ny batteriteknologi som har vesentlig høyere kapasitet pr. kilo og radikalt forkortet ladetid, er elektro et troverdig alternativ i fremtiden. Vi skal heller ikke være i tvil om at det kommer – dagen elbil-teknologi ligger på omtrent samme utviklingsnivå som fly gjorde under første verdenskrig – det er langt igjen og utviklingen vil skje enda fortere enn den gjorde med fly. BMW arbeider også med nye elektromotorer som ikke er avhengige av sjeldne jord metaller. Dette er ikke bare gunstig for miljøet, men også for leverandørkjeden som ikke behøver å være avhengig av materialer som kan bli vanskelig å få tak i eller uholdbart kostbare i fremtiden.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.