”Gekko” satser alt på trial


Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga. – I år har jeg valgt å ikke gå på skole, sier Sondre ”Gekko” Haga. 18-åringen har gjort det stort innen trial, og satser nå 100% på sporten. Tekst: Mathilde Oseberg For øyeblikket oppholder ”Gekko” seg i varmere strøk, nemlig Spania, for å trene opp til neste trialsesong. Der har han nå vært i en uke, og har 3 ukers opphold igjen før han reiser hjem til Norge. Med mye trening mot neste sesong drar trialtalentet tilbake til Spania allerede i desember igjen. – Målet mitt nå er å bli verdensmester i 2020, sier ”Gekko” Satse heltid For å nå dette målet, har 18-åringen sagt seg nødt til å sette utdanning og skolebenken på en pause, for å satse kun på trial. Det er vanskelig for 18-åringen å få til 2-3 høykvalitets treningsøkter om dagen når man skal gå på skole samtidig, og når man reiser på VM-turer tvers over landegrenser hver helg, blir det vanskelig å balansere utdanning med sport, slik som Sondre har gjort. – Skolene har vært veldig snille og tilrettelagt for meg så langt, men i år har jeg valgt å ikke gå på skole, i hvert fall i et år så får vi prøve å se hvordan det går. Med de kontraktene og avtalene jeg har, har jeg valgt å satse fullt på trial, sier ”Gekko”. – Skolene har vært veldig fleksible. De har vært flinke til å se hvor alvorlig Sondre har tatt idretten. Han har jo mestret skolen greit også, så da har han fått så mye fleksibilitet som han har trengt. Så hvis han skal klare å ta steget forbi noen av konkurrentene, må han også satse heltid, som han nå gjør, forteller Martin. Startet ung 18-åringen startet sin trial-karriere i en ung alder, bare 8 år gammel, etter å ha hengt rundt på trialområdet da søskenbarna kjørte rundt. – Vi ble anbefalt å ikke begynne for tidlig, sier far og trener Martin. Begynte man for tidlig var det lett å gå lei før man kunne begynne å konkurrere. Da han fylte 8 år fikk Sondre lov til å begynne. Etter 10 år konkurrerer han mot verdensmestere. Og dette har han ikke planer om å slutte med. Om noe derimot skulle skje i fremtiden som gjør at Sondre ikke kan fortsette sporten, har 18-åringen allerede en backup-plan klar. – Jeg har nok utdanning til å gå ut i lære om jeg skulle gå lei trial eller noe skulle skjedd. Da kan jeg ta fagbrev og gå ut i praksis, så det er ikke noe problem, sier ”Gekko” Sondre kjørte i år 29 løp på 3 forskjellige kontinent. 9 av disse var VM-runder og han landet på en 14. plass sammenlagt i VM.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg