Ole Bjørn Plassen imponerte stort i Spania


Pressemelding, Plassen RoadRacing Team

Foto: Agusti Nubiola "I helgens finale i det Spanske Roadracing Mesterskapet kjørte Ole Bjørn inn til en imponerende 4.plass. Mesterskapet regnes som ett av de hardeste nasjonale mesterkap i verden og består stort sett av profesjonelle førere og team. Mange av førerne som deltar, kjører eller har kjørt forskjellige VM-klasser i tillegg. Ducati-føreren fra Sande i Vestfold imponerte med gode tider hele helgen, og til tross for en kjørepause på over 2 måneder etter siste NM-runde, fikk han opp tempoet meget raskt. Allerede på fredags treningen kjørte han 2 sekunder raskere enn på sin tidligere personlig bestetid fra 2016. Som vanlig har teamet noen utfordringer når temperaturen stiger, Ole Bjørn påpeker stadig at sykkel blir vanskeligere å kjøre. At han ikke klarer å stoppe nok og holde sporet inn i svingene like bra som når det er kjøligere. Så i den litt kalde (20 grader) første kvalifiseringen på lørdag kjørte Ole Bjørn en av sine beste runder noensinne, og til tross for en liten miss i siste sving klokket han inn på 1.42,6. Det holdt til 3.plass, og teamet var meget fornøyd. Spesielt etter at vi fikk vite at de foran Ole Bjørn hadde kjørt med spesielle kvalifiseringsdekk, men vi hadde brukt vanlig Pirelli racedekk. Så til kval 2 skulle vi også teste kval dekk, men desverre så stemte det ikke like bra for fører og sykkel denne gangen. Dessverre ble han noe hindret av 2 fører som kjørte litt vel sakte i idealsporet på den runden han hadde kvaldekk. Men kjørte allikevel inn til en 5.plass. Men tiden fra kval 1 holdt til 3.plass totalt, og nok en gang skulle Ole Bjørn starte fra første rad. Lørdagens løp skulle gå kl 1800, og vi var meget optimistiske pga at da hadde den værste varmen gitt seg. Han fikk en god start, men bremset litt tidlig inn i første sving som gjorde at han datt ned til 7.plass. Han fikk i midlertidig opp bra tempo og tettet luken til frontgruppen, men dessverre ble han litt for ivrig inn i sving to og bremset for hardt med for mye nedlegg. Krasjen var ett faktum. Meget synd, for her lå forholdene virkelig til rette for å fighte om pallen. For å prøve å løse problemene med sykkel i varmen ble det gjort noen endringer til søndagens warm-up. Vi var usikre på om de ville være bedre og den kalde temperaturen på morgenen gjorde at vi ikke fikk testet dem ut i for de varme forholdene som ventet på søndagens løp. På Søndagens løp tar Ole Bjørn en meget bra start og kommer ut som nr 2. Han får ett mega tilbud i en av de første svingen som gjør at han desverre mister kontakten med lederen. Men allikevel holder han ett meget bra tempo og det er kun småfeil som gjør at han ikke kjemper om pallen. Men kjører inn til en meget sterk 4.plass i ett meget solid felt. Han klarte å holde ett jevnt høyt tempo, og det er kun de siste rundene som går på 44-tallet. Den lille endringen vi gjorde på fronten, løste nok ikke problemet. Ole Bjørn følte han hadde større problemer enn tidligere med å klare å stoppe nok inn i svingene. Noe som gjorde at han bremset på seg en del ganger, spesielt etter lang strekka. Uansett så er teamet kjempe fornøyd og kan slå fast at vi virkelig har noe i dette mesterskapet å gjøre. Vi må også tenke på at veldig mange av konkurrentene kjørte under VM runden i Superbike som gikk helgen før på samme bane og hadde verdifull trening derfra. Teamet ønsker også å takke de ca 25 personene fra supporter gjengen som reiste hele veien ned for å følge oss. Det er helt rått. Takk også til alle andre "Norsker" som stikker hodet innom, vi setter utrolig stor pris på det. Hva 2018 bringer er vi fortsatt usikre på, det er masse som skal på plass. Men vi håper å kjøre full sesong i RFME CEV, Spansk Mesterskap. Sykler og utstyr står parkert i Spania, slik at det er enkelt for teamet å reise ned for å trene."

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.