Ny Honda Gold Wing vist i Tokyo!

25.10.2017

 

Endelig er den her, nyheten touringverdenen har ventet på. Hondas 2018 Gold Wing er faktisk ny fra bunnen og opp. Den beholder riktig nok den ikoniske 6-sylindrede boksermotoren, men det er stort sett det eneste som er gjenkjennelig fra forløperen.

 

Honda har tatt hensyn til demografi og markedskrav når de laget denne sykkelen. Den er vesentlig lettere enn forgjengeren. Med manuell 6-trinns kasse veier den 379 kg, en reduksjon på 26 kilo. Geometrien er endret slik at sykkel er mer kjappstyrt. Den tradisjonelle teleskopgaffelen er byttet ut med en som arbeider etter samme prinsipp som den på K1600.

 

Motoren er på 1833 cc og yter 127 hester ved ultralave 5500 omdreininger. Dreiemomentet er brutale 170 Nm og makser ved 4500. Vi snakker med andre ord om en råsterk touringmotor som sannsynligvis hadde klart seg greit med 3 gir i stedet for 6. Forresten: Med DCT er det hele 7 gir tilgjengelige – pluss revers i begge versjoner, selvfølgelig!

 

Designmessig har Honda forlatt de tradisjonelle voluminøse GW-linjene og laget en sykkel som ligger et sted mellom de to tidligere touringmodellene Pan European og Gold Wing 1800. Med det er sykkelen blitt vesentlig mer moderne, faktisk mer europeisk i utseende. Den nye Gold Wing er selvfølgelig tettpakket med alt tenkelig utstyr, og vi regner med at byggekvaliteten er upåklagelig – vi er tross alt vant med det fra Big H.

 

Med denne nye modellen har Honda tatt et kjempesteg og løftet sykkelen rett inn i det 21. århundre. Den nye Gold Wing 1800 kommer til å begeistre touringkjørere som liker doven rå kraft, superstille vibrasjonsfri gange, komfortabel fjæring (som selvfølgelig er nyutviklet for denne sykkelen) og all den luksus en er vant til fra tidligere Gold Wing.

 

Joda! Vi liker – og kommer tilbake med full info og test senere.

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.