Michael van der Mark vikarierer for Rossi


Etter at Rossi brakk benet under endurokjøring har det oppstått et tomrom i Yahamastallen – et tomrom de er kontraktforpliktet til å fylle. Yamaha hadde bare Macerick Vinales på banen på Misano sist helg, men på Aragon vil Michael van der Mark (fra WSBK) steppe inn for Rossi, som fremdeles vil være under behandling for benbruddet. Dette blir noe helt nytt for van der Mark, ettersom han til daglig kjører Yamaha i WSBK og aldri har sittet på en MotoGP-sykkel før. Selv sier han: «Det er spennende å få sjansen til å prøve en MotoGP-sykkel. Jeg er klar over at det ikke blir lett å gå rett inn i fri trening uten å ha testet sykkelen først, men uansett er jeg takknemlig for anledningen.» Mange hadde ventet at testfører Katsuyuki Nakasuga ville bli valgt, men Yamahas racesjef Lin Jarvis sier: «Etter at Valentino krasjet valgte vi å ikke sette inn en reserve på Misano, men i det neste løpet er vi kontraktforpliktet til å sette inn to førere. Nakasuga har tidligere vært erstatning for Lorenzo i 2011, og Alex Lowes har kjørt i stedet for Bradley Smith i 2016, så nå bestemte vi at van der Mark skulle få sjansen. Det er aldri lett å gå inn og vikariere for en annen fører, og enda vanskeligere når den skadde er Valentino Rossi, men vi føler at Michael har nok erfaring til å kunne gjøre en god jobb.» Så gjenstår det bare å se, da.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg