Bimota-fabrikken i Rimini stengt for godt


Kilder i Italia kan fortelle at Bimota-fabrikken, som har ligget uvirksom en tid, nå har stengt dørene for godt. Den gamle fabrikken er tømt, skiltet er fjernet og delelageret er flyttet til et lager i nærheten. Firmaets nåværende eiere sies å ha satt sammen de siste Bimotaene i et verksted i Sveits, og at syklene er bygget med deler fra eksisterende lager – ikke nyproduserte. Hva som skjer når det er tomt for deler, sies det ikke noe om. Det er mulig at det blir laget nye deler, til og med nye modeller, men det vil neppe skje i Rimini. Nå kan det selvfølgelig hevdes at Bimotas ferd mot slutten begynte da Massimo Tamburini (Ta i BiMoTa) dro sin vei – han var det tekniske geniet bak de originale syklene. Han fortsatte senere i Ducati, hvor han skapte legendariske 916, og hos MV Agusta, der han sto for F4. Bimota kunne imidlertid nyte en viss suksess også etter Tamburini, men det katastrofale Vdue-prosjektet fra 1997 knekte fabrikkens økonomiske ryggrad. Vdue skulle sørge for at Bimota lage sine egne motorer, i tillegg til rammer, men det hele endte i tårer da det viste seg at totakteren med direkte innsprøytning hadde massive problemer, og Bimota gikk konkurs like etter millenniumskiftet. Firmaet ble gjenopplivet i 2003 og har laget interessante sykler siden da, men de har ikke nådd opp til tidligere storhet. Under de nåværende eierne har firmaet også mistet en annen genial designer: Pierluigi Marconi. Det kan se ut som om Bimota er henvist til historiebøkene. Men med den historikken firmaet har, ville det ikke forundre om de skulle ta en Lasarus nok en gang. Det ser alltid ut til at det står en ny investor klar med åpen lommebok og lyst til å i firmaet nok en sjanse.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.