Tidenes utklassing i Norsk Roadracing!


Pressemelding, Ole Bjørn Plassen: "Ole Bjørn Plassen vant helgens begge Superbike løp på Rudskogen under den årlige Motorfestivalen. Rudskogen Motorfestival er et årlig arrangement på Rudskogen der det kjøres både motorsykkel, bil, shortcar, jetbiler og oppvisning. Det er tilogmed oppvisning med fly og helikopter. Arrangementet drar til seg rundt 20.000 tilskuere i løpet av helgen. Det var på forhånd knyttet stor spenning om Ole Bjørn ville klare å sette ny banerekord. Det som kan være utfordringen ved slike arrangement, er at bilracing og spesielt drifting har en litt negativ innvirknig på festet i asfalten for de som kjører med 2 hjul, noe Ole Bjørn klaget over etter fredags treningen. Loggingen på sykkel viste også en del mer hjulspinn enn tidligere på Rudskogen. På lørdagens kvalifiersing kjørte Ole Bjørn inn til beste tid, likt som den gamle banerekorden, desverre så fikk han et teknisk problem på slutten som gjorde at teamet måtte bytte motor før løpet. Noe de hadde snaue 3 timer på seg til.

Etter en vanvittig innsats av mekanikere rakk de akkurat å bytte motor og sende Ole Bjørn ut. Desverre rakk han ikke starten, men fikk starte fra pitlane drøye 20 sekunder etter de andre. Han satte opp ett forykende tempo og kjørte seg gjennom hele feltet og opp i ledelse. Publikum var i ekstase, og aldri tidligere har vi nok sett en slik oppkjøring i Norsk RR. Ikke bare tok han igjen teten med 20 sekunder, han vant løpet med over 10 sekunder også. Søndagens løp startet han fra poleposition etter å ha vært rasksest med over 2 sekunder på kvalifiseringen på morgenen. Rett før start begynte det å dryppe litt, men heldigvis gav det seg akkurat da førerne ble sluppet ut. Ole Bjørn sin plan for dette løpet var å prøve å sett ny banerekord, noe han klarte med glans. 7 av totalt 14 runder var under den gamle banerekorden, og han krysset mål over 30 sekunder før nr. 2. Nye banerekorden lyder 1.25,348, og er en forbedring med 0,2 sekunder på den gamle. Dette er nok det raskeste Superbike løpet som Ole Bjørn har kjørt i Norge noensinne, selv om han økte ledelsen hele tiden pushet han hardt gjennom hele løpet, og alle rudene lå under eller rett i nærheten av den gamle banerekorden.

Teamets andrefører, Jesper Jeppesen, fullførte også helgens to løp på respektable 12. og 10. plass. Dette var Jesper første to fullførte løp i år, da sesongen har vært preget av litt tekniske problemer og uhell.

Tidligere Formel 1 stjerne Mark Webber kom også på besøk til teamet i helgen og var virkelig interessert i å utveksle erfaringer med Ole Bjørn. Han ville også være med Ole Bjørn på startplata for å få en liten opplevelse av hvordan en motorsykkel førere har det før ett løp. Ett meget artig bekjentskap. Nå forbreder teamet seg til de siste løpene i det Spanske Superbike mesterskapet. På mange måter kan vi si at det er nå sesongen virkelig begynner for Ole Bjørn og teamet. Følg oss gjerne på facebook, www.facebook.com/groups/plassenracing"

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.