Stor motorfest på Rudskogen!


Pressemelding, Rudskogen Motorsenter AS.

"2. og 3. september 2017 arrangeres Rudskogen Motorfestival. Festivalen byr blant annet på NM-finaler i Superbike og NM-runder i baneracing. I tillegg blir det masse show og oppvisning.

Rudskogen Motorfestival har et bredt program også i år med alt fra flyshow til jetbil, men et av de store høydepunktene er besøket av tidligere formel 1-stjernen Mark Webber som skal kjøre oppvisning i Porsche. Australieren som i 2014 gikk til FIA World Endurance Championship, hvor han kjører for Porsche Motorsport. Webber kjørte tidligere for Red Bull Racing i formel 1, og har ni seiere i Formel 1. Han skal under festivalen kjøre oppvisning, men det er foreløpig ikke bekreftet hvilken bil han kjører.

Det blir i tillegg til oppvisning mye sport på årets festival. Vi skal som vanlig by på NM-finaler i roadracingens keiserklasse, Superbike. De siste årene har det vært knyttet stor spenning rundt tittelen, men i år har Ole Bjørn Plassen allerede sikret seg NM-trofeet, men han kommer til å gjøre alt for å avslutte årets NM-sesong med stil, men det er flere av utøverne som har planer om å gi Plassen kamp om seieren.

Det er i år ikke bare Superbike som kjører tellende mesterskap. Det blir under festivalen NM-runder i GT-klassene samt i Shortcar-klassene Bandit og Extrem. Historisk Racing skal også kjøre NM-runder.

Det skal i tillegg vises mye drifting som har blitt en stor motorsportgren. Flere av de beste i landet stiller med sine driftingbiler, og i tillegg til show på banen vil gutta vise frem bilene sine i depoet.

Helt nytt av året er også at festivalen får besøk av verdens raskeste jetbil. Nemlig FireForce 3 som har en jetmotor som yter 10.000 hestekrefter og kan komme opp i over 550 Kilometer i timen. Sjekk denne youtube-filmen for å få innblikk av hva vi kan vente oss på Rudskogen (åpner i ny fane).

Det blir stor utstilling i depoet med nye og gamle motorsportbiler, AMCAR og andre Supercars skal kjøre defilering på banen.

For første gang på Rudskogen og på en skikkelig racerbane i Norge skal vi få oppleve en ekte NASCAR fra USA. Sprint Cup-bilene veier rundt 1500 kg og har en V8 motor på 5,86 liter. Bilene yter 865 hestekrefter med restriktorplate og har en toppfart på rundt 378 kilometer i timen. For å sette NASCAR litt i forhold til andre idretter så har denne serien som startet som lokal underholdning i Sørøst-USA i dag vokst til å bli landets nest mest populære sport målt i TV-seertall, kun bak NFL. NASCAR-løp sendes på TV i mer enn 150 land.

Porsche skal også stille med stor utstilling på festivalen, og en av de råeste utstillingsbilene de kommer med blir vinnerbilen fra LeMans i 2016 en Porsche 919 Hybrid No2. Forvaret skal ha stor stand i depoet hvor de viser frem noe av sitt utstyr samt utdanninger man kan ta i Forsvaret. Det blir oppvisning av Trial i steinbruddet, hvor flere av landets fremste skal vise sine kunster ved å kjøre på biler og hoppe opp på konteinere. Det blir også stor traktorutstilling i depoet, så det blir noe for alle.

Det er ikke bare på bakken det skal foregå spektakulære ting under Rudskogen Motorfestival. Flyentusiastene kan også glede seg for det vil bli flyoppvisning flere ganger om dagen. I tillegg blir det helikoptershow i lufta over Rudskogen." Klikk på bildene i galleriet under for å se større bilder med bildetekst.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg