Smoked Garage Project XG-848X: Dette har du aldri sett maken til!


En går litt tom for ord når en ser et prosjekt som dette. Hvis målsettingen har vært å lage noe helt unikt og oppsiktsvekkende annerledes, så plasserer denne maskinen seg i den øverste 1 % av det sjiktet. Ta for eksempel tanken og setet – de løftes opp fra sykkelen ved hjelp av hydrauliske sylindre. Hvorfor? Antakeligvis fordi det er mulig – noen annen grunn kan være vanskelig å få øye på. Utgangspunktet for bygget er en Ducati 848 Streetfighter, og de australske custombyggerne i Smoked Garage har brutt med sin tradisjonelle café racer/bobber tradisjon og brukt ni måneder på å lage det de har døpt Project XG-848X. Det er ikke vanskelig å se hvorfor dette bygget tok tid, for det er knapt en eneste detalj som ikke er oppsiktsvekkende på en eller annen måte. Legg for eksempel merke til blinklysene som er bygget inn i enden av styret. For ikke å snakke om gaffelbroen, reservoarene for bremse og clutch, måten slangene brukes som designelement – for ikke å snakke om det lekre dekslet som svøper seg rundt instrumentpanelet fra Motogadget. Dette dekslet er laget av aluminium med innfelt karbon, og det smyger seg rundt lykten og går i ett med kåpen på undersiden. Synsinntrykket leder tankene mot en råtass av et racinglokomotiv – hvis fantasien kan forestille seg noe slikt. Tank og ramme er custombygget for å fremheve sykkelens egenart, men det er tatt et visst hensyn til Ducatis trellisflavør. I det hele tatt: Dette er et bygg som viser en fagkunnskap og detaljrikdom som går utenpå sånn omtrent alt vi har sett hittil. Om vi er imponert? Ju bett! Og i tillegg en smule undrende over hvorfor eksempelvis tank og sete løftes hydraulisk. Vi vet heller ikke om kunstverket duger på veien, men: Det er et kunstverk, det er garantert å sette i gang diskusjoner, det er så originalt som det er mulig å få en customsykkel og i tillegg er det en praktfull utførelse av et særdeles sært konsept. Vi har aldri sett maken! BRAVO!!!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg