Mye nytt fra Harley-Davidson


Harley har vært seriøst på offensiven de senere årene for å beskytte sin posisjon i markedet – spesielt med tanke på trusselen fra Indian. H-D går nå inn i sitt 115. år, og benytter anledningen til å lansere en rekke nye modeller hvor de kombinerer Dyna og Softail i den nye Softail-modellrekken. Alle de nye syklene får kraftig vektreduksjon, nytt chassis, nye motorer og et skikkelig sprang frem i fjæringsteknologi. Nyhetene er et resultat av et intenst R&D-program, faktisk det mest omfattende i selskapets historie. Tusenvis av timer er brukt i utvikling og testing av de nye cruiserne. Fokus har vært på å ta den totale kjøreopplevelsen til et høyere nivå hvor autentisitet, heritage og soul møter moderne teknologi og til sammen gir en kjøreglede som må oppleves for å forstås. Dette ifølge Paul James, produktmanager hos H-D. De nye modellene har et vesentlig lettere og stivere chassis, samt sterke og moderne Milwaukee-Eight 107 og 114 motorer. Rammen sies å være 65 % stivere enn på utgående Softail modeller, noe som gir et 34 % stivere chassis. Rammen har bare halvparten så mange komponenter som før, og antall sveisesømmer er redusert med 22 %. Fordeler med den nye rammen er: Bedre bakkeklaring, kjappere nedlegg i sving, raskere akselerasjon, lettere å vippe fra side til side og lettere å løfte opp i vertikalt fra sidestøtte. Framgaffelen er Dual-Bending-Valve – en gaffel som først ble introdusert på Touringmodellene i 2017. Bak sitter en monodemper som er plassert slik at syklene beholder det klassiske hardtail utseendet, men ny geometri sørger for komfortabel cruising og inspirert kjøring. Annet nytt: Daymaker LED hovedlys, forbedret elektrisk anlegg, vesentlig bedre lading på tomgang, nye bensintanker, ny instrumentering, USB uttak på styrehodet, nøkkelløs tenning og et sikkerhetssystem som standard. De nye modellene er:

Street Bob Softail, Fat Bob Softail, Low Rider Softail. Det er også gjort en rekke oppdateringer på flere av Softail og touringmodellene.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg