Ole Bjørn sikret tittelen

14.08.2017

 

Pressemelding, Plassen Roadracing Team.
 
"Ole Bjørn Plassen på sin Ducati Pnigale sikret i helgen tittelen som norges beste roadracing sjåfør i den tøffeste klassen, Superbike. 
 
Før helgens runde på Artic Circle Raceway i Mo I Rana ledet han med 44 poeng på Henning Flathaug, klarte han å øke det til over 50 ville han være mester allerede før de to finale løpene på Rudskogen første helgen i september. 
 
På lørdagens kvalifisering som gikk på en regntung og våt bane satte han beste tid med ny rekordtid på regn, noe som sikret beste startspor før lørdagens løp. 
Løpet startet meget dramatisk da banen begynte å tørke opp. Teamet tok en litt vågal avgjørelse og valgte å kjøre på slicks (dekk for tørre forhold). Ole Bjørn og teamet var forbredt på å tape litt i starten, men så fort banen ville tørke mer opp ville han ha en klar fordel. Planen virket 100 %, etter å ha ligget 10 sekunder bak teten på en 6.plass kjørte han seg opp i ledelse og vant med komfortable 20 sekunder. 
 
Kvalifiseringen på søndag gikk også meget bra og Ole Bjørn var også her raskest med over sekundet. Noe som gav beste startspor i søndagens løp også. 
 
Etter lørdagens løp hadde Ole Bjørn opparbeidet seg en ledelse i NM på hele 59 poeng, noe som ville holde til å sikre tittelen etter søndagens løp. Planen for det siste løpet var å få tittelen i boks, noe som er meget viktig for teamet, Ducati, sponsorer og fans. Dette resulterte i at Ole Bjørn safet inn til en fin 3.plass rett bak 1 og 2 plassen. Ole Bjørn hadde flere muligheter til å gå opp i tet og hadde hadde nok mer tempo inne, men fornuften vant og tittelen ble sikret. Selv om det svei litt i sjela til Ole Bjørn å ikke gå "all in", var teamet meget fornøyd med å ha sikret tittelen med 2 løp til å kjøre. 
 
Teamet har i helgen jobbet veldig med å få til kjøringen på regn,  etter det litt dårlige regnløpet på Rudksogen tidligere iår. Pirelli regn dekkene begynner virkelig å fungere på Ducatien og Ole Bjørn klokket den raskeste runden på regn noensinne på Artic Circle Raceway. 
 
Nå kan Ducati teamet reise til finalen på Rudksogen Motorfestival og kun tenke på å kjøre fort, uten å tenke poeng. 
 
Senere i høst vil Ole Bjørn reise til Spania og kjøre de siste 2 rundene i spanske Superbike Mesterskapet. Etter premiereløpet der i våres, da han kvalifiserte seg som  nr 3, er målsetting å kjempe topp 5."

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.