Triumph og Bajaj inngår samarbeid


Triumph har lenge hatt behov for å kunne levere motorsykler i den voksende 300-klassen. Etter at prosjektet med en egenutviklet modell – produsert i India – ble avsluttet uten resultat, har det vært stille. Men nå er løsningen kunngjort gjennom en felles pressemelding fra Triumph og indiske Bajaj.

De to partene har inngått en avtale om globalt samarbeid når det gjelder modeller og markedsføring, men det presiseres fra Triumph at det overhodet ikke er snakk om salg av aksjer. Det nye samarbeidet vil gi Triumph lettere innpass i de enorme og sterkt voksende markedene i Østen. Bajaj har allerede et sterkt fotfeste der og kan ha god virkning som døråpner. Bajaj vil med denne avtalen også kunne tilby et bredere modellprogram ved å selge Triumph på hjemmemarkedet og andre internasjonale markeder. Vi antar her at det er snakk om det fjerne Østen hvor Bajaj allerede har etablert salgsapparat. Avtalen innebærer også at Bajaj forplikter seg til ikke å utvikle modeller større enn 650 cc.

Triumph får løst sin mangel på små modeller ved at de gjør visse endringer i utseendet på Bajajs ensylindrede maskiner for å gjøre dem gjenkjennelige som Triumph. De vil da inngå som en del av Triumphs modellprogram i Triumphs tradisjonelle markeder.

Avtalen omfatter ikke bare markedsføring og salg. Partene ønsker å nyte godt av hverandres sterke sider innen merkevarebygging og posisjonering, design og utviklingsteknologi, samt øke hverandres konkurransedyktighet når det gjelder kostnader og kvalitet.

Triumphs kvalitet er velkjent. Bajaj produserer også 125- og 390-modeller for KTM, og har tatt steget opp til europeisk nivå når det gjelder å sikre kvaliteten på sine produkter. Det er logisk at de overfører denne kunnskapen til sine egne modeller. Den indiske fabrikken er en gigant både produksjonsmessig og økonomisk: De er verdens tredje største MC-produsent, har en årsomsetning på 2,84 milliarder GBP (ca. 27 milliarder NOK) og lager 3,66 millioner motoriserte kjøretøy årlig.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg