Farlig mobilbruk


Det er ganske vanlig å se en bil vingle på veien, plutselig kjøre langsommere eller vise andre tegn på at føreren overhodet ikke er oppmerksom på hva som foregår. En undersøkelse som nylig er publisert i England viser at 34 % av bilførerne fremdeles bruker mobilen uten handsfree – til tross for de godt dokumenterte farene med det. Undersøkelsen forteller videre at det i løpet av de siste 5 årene har vært en økning på hele 24 % i ulykker som har grunnleggende årsak i bruk av mobil.

KwikFit, bilskadefirmaet som sto for undersøkelsen, sier: «Selv om bilfabrikken har gjort kjempeinnsats når det gjelder å bedre sikkerheten, er det vesentlig at bilførerne husker at det er de selv som er den viktigste sikkerhetsfaktoren i bilen. Alle former for distrahering kan få alvorlige følger, noe statistikken dessverre viser så altfor tydelig». Vi har dessverre ingen grunn til å tro at norske bilister er bedre enn de engelske.

Vi kan ikke annet enn å si: Vær på vakt. Dersom bilister i nærheten av deg bruker mobil uten handsfree, hold stor avstand og ikke forsøk manøvrer som forbikjøring eller lignende. De bilistene er i praksis ulykker som ser etter et sted å skje …

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.