Farlig mobilbruk


Det er ganske vanlig å se en bil vingle på veien, plutselig kjøre langsommere eller vise andre tegn på at føreren overhodet ikke er oppmerksom på hva som foregår. En undersøkelse som nylig er publisert i England viser at 34 % av bilførerne fremdeles bruker mobilen uten handsfree – til tross for de godt dokumenterte farene med det. Undersøkelsen forteller videre at det i løpet av de siste 5 årene har vært en økning på hele 24 % i ulykker som har grunnleggende årsak i bruk av mobil.

KwikFit, bilskadefirmaet som sto for undersøkelsen, sier: «Selv om bilfabrikken har gjort kjempeinnsats når det gjelder å bedre sikkerheten, er det vesentlig at bilførerne husker at det er de selv som er den viktigste sikkerhetsfaktoren i bilen. Alle former for distrahering kan få alvorlige følger, noe statistikken dessverre viser så altfor tydelig». Vi har dessverre ingen grunn til å tro at norske bilister er bedre enn de engelske.

Vi kan ikke annet enn å si: Vær på vakt. Dersom bilister i nærheten av deg bruker mobil uten handsfree, hold stor avstand og ikke forsøk manøvrer som forbikjøring eller lignende. De bilistene er i praksis ulykker som ser etter et sted å skje …

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg