Ny Gold Wing ventes til EICMA


Hondas nye Gold Wing har latt vente på seg så lenge at det er mulig gullet trenger å pusses litt før den slippes. Men, alt tyder på at det har vært bryet verd å vente. Gold Wing har tradisjonelt vært touringsykkel nr. 1, men den har sakket akterut de seneste årene. Nå ser det ut til at Honda er klar til å innta lederposisjonen igjen med en helt ny sykkel for 2018.

Traction Control, Motor Modes, krengningsensitiv ABS og integrerte infotainment-systemer er grunnleggende krav nå. Legg til Hondas anerkjente og salgsfremmende DCT samt teknologi som semi-aktiv fjæring, så begynner ting å falle på plass for en gjenfødelse av Hondas legendariske touringsykkel.

Det er ikke sikkert hva slags forstilling Honda velger, men deres egne patenter forteller at det er to løsninger som skiller seg ut. Den ene er en sak som minner mye om BMWs Duolever, den ande er en mer komplisert affære (se tegningen under) – en løsning som gjør at bremsekreftene overføres til rammen i stedet for et fra før hardt belastet styrehode.

I tillegg til endringer i utseende som er nødvendige for å løfte sykkelen inn i det nye tiåret, vil det garantert komme forandringer på motorsiden også. Den gamle motoren, hvis den fremdeles finnes, må bygges om for å møte Euro5-krav (gjelder fra 2020), så det er større sjans for at en hybrid firer (som det er søkt patenter på) ikke bare er et luftslott. Det kan også tas for gitt at en DCT girkasse øker luksusnivået enda et hakk. Igjen, patenter indikerer at det kommer. Det er til og med snakk om syv gir pluss revers! En massiv elektronikkpakke vil få atskillig flere oppgaver enn bare å kontrollere DCT – regn med avansert instrumentpanel og mengder av justeringsknapper. Pluss, selvfølgelig og endelig, elektrisk justerbar vindskjerm ….

Bildet viser siste modell – ikke den nye!

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg