Recall R1200GS/GSA

01.08.2017

 

Pressemelding fra Speed Motorcenter.

 

Som en del av kvalitets - og sikkerhetsarbeidet i BMW Motorrad, har man besluttet å kalle inn alle væskekjølte R1200GS og R1200GS Adventure til en teknisk kampanje vedrørende mulig feil/skade i innfestingen av øvre gaffelben. Av totalt ca 170.000 solgte enheter har man på noen få eksemplarer erfart at det ved ekstrem/hard belastning, evt etter skade i front, kan oppstå en glipe i innfestingen av toppstykket til øvre gaffelben.
  
I Norge gjelder dette ca. 1000 motorsykler. I korte trekk skal alle GS/GSA fra November produksjonen 2013 og frem til i dag kontrolleres for glipp mellom gaffel innerbenets feste i toppstykket.
  
For å kontrollere dette på din sykkel: Se bilde lenger nede.

  • Skyv ned gummi beskyttelsen, og du ser innerbenets innfesting i gaffelbenet.

  • Sjekk med f.eks et papir ark om det er glipe mellom innerbenet og innfestingen på toppen, (Bladfjær 0,2mm om du har det).

  • Dersom det IKKE er en glipe mellom gaffelbenet og innfestingen er det ingen fare å kjøre videre. Sykkelen skal likevel inn til verkstedet på kontroll/reprasjon i løpet av høsten/våren. (Del II av kampanjen).

  • Dersom du finner en glipe når du sjekker dette skal sykkelen umiddelbart inn på verksted - Få Veihjelp (BMW Mobility garanti f.eks) til å frakte sykkelen til verksted,

  • I sistnevnte tilfelle er det utstedt kjøreforbud på sykkelen frem til kampanje del II er utført. Ta i så fall kontakt med din forhandler for å finne en midlertidig løsning på ditt problem.

Verktøy og reservedel som skal benyttes for korreksjon er ikke tilgjengelig fra BMW Motorrad sentralt ennå. Derfor en to delt kampanje, Del I - Kontroll, og Del II - Reprasjon. Deler og verktøy blir distrubert fortløpende fra BMW sentralt, men vi har idag ikke konkret dato for mottak av dette her på Speed.
  
Berørte eiere vil motta/har mottat et brev fra BMW Motorrad Nordic, hvor det infomeres om at man skal ta kontakt med sin forhandler for kontroll av gaffelen. Deretter blir aktiviteten oppdelt i to deler. Fase I - Kontroll, og Fase II - Reprasjon. Kontrolldelen er som regel raskt utført, og i de fleste tilfeller trenges det ikke reprasjon og kunden kan kjøre videre. Har du en R 1200GS/GSA LC, og har spørsmål er det bare å ta kontakt med verksted@speedmc.no

 

Trykk på bildet under for å se det i større oppløsning.

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.