Norton i samarbeid med Zongshen


For ikke lenge siden hadde vi en sak om at man bør regne med kineserne, og nå kan vi servere denne nyheten: Engelske Norton har inngått en avtale med kinesiske Zongshen om produksjon av en splitter ny 650 cc motor som er designet av Norton. Motoren vil bli produsert i henhold til en «Design and License» avtale som gir Zongshen rett til å produsere motoren og bruke den i sine motorsykler.

Motoren er en 650 cc parallelltwin som er utviklet i et samarbeid mellom Norton og spesialistfirmaet Ricardo Engineering, laget etter spesifikasjoner fra Zongshen. Motoren vil møte Euro4-kravene, og det ventes at den blir å se i Europa i sykler merket som Zongshen eller Zongshen Cyclone Racing.

Dette samarbeidet viser en av mange muligheter de kinesiske fabrikkene har til å lage produkter som tilfredsstiller vestlige krav. I tillegg kan det bli et velkomment puff i riktig retning for Norton.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg