Trialsøsken til VM


Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga.

Tekst: Mathilde Oseberg.

– Kjekt at vi kan gjøre sånne ting sammen med hele familien, sier Hanne Haga. Neste helg deltar hun og sin bror Sondre ”Gekko” Haga sammen i VM. Fredag tok familien Haga turen til USA, hvor både Sondre ”Gekko” Haga og søster Hanne Haga skal kjøre dobbel VM-runde sammen.

– Kjekt at vi kan gjøre sånne ting sammen med hele familien, sier Haga, som syntes det er kult å kjøre sammen med sin bror. – Vi har deltatt på de fleste løp sammen egentlig, men vi kjører jo forskjellige klasser og vi kjører jo våre egne løp. Så på selve løpet ser vi jo ikke hverandre sånn veldig mye, det er jo helst før og etter og når vi forbereder oss, sier hun. – Vi kjører jo samme løp på Norgescup og EM, men jeg ser henne nesten aldri på løpene, vi starter jo helt forskjellige tider, sier ”Gekko”, som synes det er kult at både bror og søster skal ned å kjøre i USA.

Etterlengtet tur For ”Gekko” blir det første gang reisende til USA, både trial og privat. – Tror det blir kult å komme ned å se hvordan det fungerer der nede. Jeg har hørt at det er utrolig høy standard for selve løpet, sier ”Gekko”, som tror det minner litt om Japan bare varmere.

Likedan som bror er også søster Hanne spent på reisen, og synes det er stas å reise helt til USA for å kjøre trial. – Vi har jo gått å gledet oss lenge, spesielt til å reise så langt, vi har jo aldri reist så langt for å kjøre et løp før, sier Haga.

Med unntak av at USA gjerne er en god del varmere enn Norge, tror ikke Haga det kommer til å bli stort annerledes enn tidligere. – Jeg tror når vi kommer opp der, så vil det nok føles veldig likt. Det er jo de samme greiene. Men så er det jo litt stort med VM, du ser jo liksom verdensmestere gå rundt, så ja, det er litt spesielt, sier hun. Det blir første gang damene har VM-runde på et annet kontinent enn Europa.

Varme strøk – Det blir nok utrolig varmt, også blir det gjerne litt annerledes løyper tror jeg, så det er vel det som blir mest annerledes, sier ”Gekko”.

Med hetebølger som allerede har slått deler av USA, er søster Hanne obs på at varmen fort kan bli et hinder for kjøringen. – Det kan påvirke ganske mye, så vi må være forberedt på det og passe på at vi drikker nok vann og at vi får i oss nok mens vi kjører løp også. Vi får heldigvis vært der en god del dager før så vi får bli så godt vant til det som vi klarer, sier Haga.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg